Robert Magowan altábornagy az első tisztviselő, aki elismerte azokat a titkos műveleteket, amelyek korábban Ukrajnában brit vezetés alatt zajlottak.

A királyi tengerészgyalogság titkos hadműveletekben vett részt Ukrajnában – ismerte el a brit fegyveres erők egyik forrása a DailyStar beszámolója szerint.

A Királyi Tengerészgyalogság egykori parancsnoka világossá tette, hogy ezek a „diszkrét műveletek” „rendkívül érzékeny környezetet” jelentettek, és hogy a küldetések „magas szintű politikai és katonai kockázattal járnak”.
A jelek szerint 350 tengerészgyalogost – a 45 fős Commando egység részét – küldtek a brit nagykövetség diplomatáinak és kormányzati dolgozóinak kísérésére. A hivatalos publikációk szerint kommandósok voltak felelősek a brit nagykövetség kiürítéséért az év elején, valamint az áprilisban újjáalapított nagykövetség védelmében.
Bár a védelmi minisztérium az év elején elismerte a brit katonai jelenlétet, Magowan altábornagy megjegyzései az elsők, amelyek az úgynevezett “különleges műveletekkel” kapcsolatban hangzottak el.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet