Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke egy interjúban elmondta, mire számít Oroszország ukrajnai háborúját illetően.

Az Európai Bizottság elnöke elmondta, hogy az EU és partnereinek jelenleg érvényes és jövőbeli szankciói fékezni fogják Oroszország ukrajnai háborúját: „Putyin ezzel a háborúval saját országát és népének jövőjét is tönkreteszi” – mondta Ursula von der Leyen a Bild am Sonntag című lapnak adott interjúban. 

Hozzátette: úgy véli, hogy a jelenleg érvényes uniós szankciók nem túl engedékenyek.

„Oroszország államcsődje csak idő kérdése. A szankciók hétről hétre egyre mélyebbre hatolnak az orosz gazdaságba” – jelentette ki a 63 éves politikus, amit a Hirado.hu szemlézett.

Nemrégiben egyébként az Európai Bizottság bejelentette, hogy fegyvereket fognak szállítani Ukrajnának, története során először.

Ez a döntés része annak a nagyszabású, új szankciós csomagnak, amelyet Oroszországgal és részben Fehéroroszországgal szemben hozott az Európai Unió és amelynek részleteit von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke ismertette.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.