A hátizsákjában ott volt az útlevele, a kezén pedig egy telefonszám szerepelt, aminek köszönhetően megtalálták a rokonait.

Zaporizzsjából érkezett az a 11 éves ukrán kisfiú, akit „az éjszaka hősének” neveztek a szlovák hatóságok, miután egymaga lépte át a határt. A hátizsákjában ott volt az útlevele, a kezén pedig egy telefonszám szerepelt – írta a CNN a szlovák belügyminisztérium tájékoztatására hivatkozva. A hírek szerint azért küldték át egyedül a gyereket, mert a szüleinek Ukrajnában kellett maradniuk.

Az amerikai híroldal nem tudta igazolni a hírek valóságtartalmát, de a szlovák rendőrség Facebook-oldalán valóban írtak a fiúról, aki szombatra virradó éjszaka érkezhetett az országba.

Ott azt írták, a bátor, mosolygós fiút önkéntesek vették gondjaikba, és a kezére írt elérhetőségnek hála sikerült felvenni a kapcsolatot a rokonaival, akik elmentek érte.
Az ENSZ legfrissebb, március 3-án lezárt adatai szerint 1,2 millió menekülő hagyta el Ukrajnát, amióta február 24-én megindult az orosz invázió. Nagy többségük, 53,7 százalékuk Lengyelországba ment, de sokan Magyarország, Szlovákia, Moldova és Románia felé vették az irányt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet