Az ENSZ szerint azonban pénteking 230 ezren érkeztek Magyarországra ukrán menelültek.
“Sajnálattal, de ki kell mondani”, hogy a méreteit, az ellátott emberek számát, a jellegét és összetettségét tekintve a rendszerváltoztatás óta a legnagyobb humanitárius segélynyújtó akció zajlik jelenleg Magyarországon” – mondta Kovács Zoltán a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton az MTI híre szerint.

Közlése szerint az elmúlt több mint két hétben közvetlenül a magyar-ukrán határszakaszon közel 180 ezren érkeztek Magyarországra, teljes számuk azonban a Romániából érkezőkkel együtt már a 360 ezret is meghaladja. 

Kapcsolódó cikk

“Ez közelíti azt a nagyságrendet, amelyet 2015-ben a déli határszakaszon, a migrációs válság során tapasztaltunk”. Az államtitkár arról beszélt, a 1357-es segélyvonalon segítségével közel 700 millió forint felajánlás gyűlt össze, amiből 450 millió forint már el is ért a segítségpontokra.

Kovács Zoltán Kormányszóvívő Orosz-Ukrán Háború Ukrán Menekültek Magyar Honvédség
Kovács Zoltán Az Ukrán Határon A Magyar Honvédség Tagjaival / Fotó: Czeglédi Zsolt / Mti

A Sky News az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának adataira hivatkozva nemrég azt írta, Magyarországra péntekig 230 000-en érkeztek Ukrajnából.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) emellett megjegyezte, hogy mára több mint kétmillió ember menekült el Ukrajnából az orosz invázió miatt összességében.

Mint beszámoltunk ebben a cikkünkben, február 24-e óta indultak el Magyarország felé ukrán menekültek.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet