Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője arról számolt be, hogy az orosz légierő egy nap alatt 97 katonai létesítményt semmisített meg Ukrajnában.

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerdai hadijelentésében közölte, hogy precíziós fegyverekkel megsemmisített egy nagy arzenált az ukrajnai Rivne városától északnyugatra, Orzsev községben, vlamint két rakétakilövőállomást is Kijev közelében, írja a Blikk

A beszámoló szerint az éjszakai bevetés során Ka-52-es és Mi-28N típusú helikopterekkel megsemmisítették az ukrán fegyveres erők nyolc tankját és öt páncélozott harcjárművét, az orosz légvédelem pedig lelőtt egy Szu-24-est és 16 drónt. 

Azt is összesítette az ukrán erők veszteségeit a háború kezdete óta, állítása szerint ezek a következők: 184 repülőgép és helikopter, 246 drón és 189 légvédelmi rendszer, 1558 harckocsi és más páncélozott harcjármű, 156 rakéta-sorozatvető, 624 tábori tüzérségi ágyú és aknavető, valamint 1354 speciális katonai jármű.

Az orosz veszteségekről csak találgatni lehet, a minap azonban egy orosz kormánypárti lapban rövid ideig egy 9 ezer feletti áldozatot emlegető cikk jelent meg. A lap később közleményben azt írta, hogy ismeretlen tettesek törték fel az oldalukat, és téves információt közöltek. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet