Jean Asselborn, Luxemburg külügyminisztere úgy gondolja, csak Putyin kiiktatása vethetne véget a háborúnak.

Jean Asselborn egy rádióinterjúban fejtette ki véleményét az orosz-ukrán háborúról. Azt állította, az orosz elnök “fizikai kiiktatása” nélkül nem fog végetérni az invázió, írjaSzeretlek Magyarország.

Ha az orosz nép tisztában lenne azzal, hogy Putyin milyen pusztítást végez, mennyi félelemért és mennyi halálos áldozatért felelős, akkor véleményem szerint a Kreml megbukna. Ezt csak kívánni lehet, és azt is, hogy Putyint megsemmisítsék

– mondta a külügyminiszter, majd hozzátette, nem gondolja, hogy a béketárgyalások eredményesek lesznek. 

A konzervatív Alternatív Demokratikus Reformpárt megkereste luxemburg kormányfőjét, Xavier Bettelt, hogy mit gondol arról, hogy külügyminisztere nyilvánosan halálos erőszakról beszél egy külföldi kormányfőt illetően. Egy hete van a válaszra.

Vlagyimir Putyin február 24-én hajnalban rendelte el az Ukrajna elleni támadást. Az Európai Unió több állama is hadi eszközökkel segíti az ukránokat, Orbán Viktor kijelentette, Magyarországnak nincsen nélkülözhető fegyvere a szomszédos ország számára. A háborúban már kárpátaljai magyar katonák is elestek. Az első orosz-ukrán béketárgyalásról ebben a cikkünkben írtunk korábban. A források szerint az orosz katonáknak fogyóban van az élelme, és a logisztikai problémák következtében lelassult az orosz hadikonvoj előrenyomulása.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet