Az ukrán haditengerészet zenészei úgy döntöttek, megpróbálják oldani az ostromra készülő Odessza lakóinak hangulatát, és lejátszották a Don't worry, be happy című dalt.

A zenészek egyenruhában, az Opera és Balettszínház épülete előtt, homokzsákokkal körbevéve ragadtak hangszereket. Odesszában Bobby McFerrin Don’t worry, be happy (Ne aggódj, légy boldog) című dala hangzott el a Szeretlek Magyarország cikke szerint.

Odessza még nem áll támadás alatt, de Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pár nappal ezelőtt jelentette be, hogy arra számít, ez a város lesz az orosz csapatok legújabb célpontja. 

A településen ezután megkezdték az előkészületeket, homokzsákokos barikádokat és tankelhárító akadályokat emeltek, de még speciális közlekedési táblákat is kihelyeztek az orosz támadásra “várva”. 

Hitlernek sem adtuk át Odesszát, és senki másnak nem fogjuk

 – jelentette ki Galina Zitser, az Odesszai Filharmonikusok igazgatója.

„Azt nem mondhatom, hogy nem félek, mert nagyon is félek, különösen akkor, amikor ostrom alatt lévő városokról és halott katonákról szóló híreket látok. Imádkozunk az elnökért, a hadseregünkért, Isten adjon nekik erőt és egészséget, hogy megvédjenek minket” – folytatta az igazgató.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet