Vjacseszlav Volodin orosz házelnök azzal fenyegetőzött, hogy Amerikától is van mit "visszavenniük", ha befagyasztják vagy lefoglalják az orosz vagyont.

Az orosz parlament alsóházának elnöke az állami duma nyári szünet előtti utolsó ülésén lengette be, hogy Oroszország “visszavenné” Alaszkát, ha az Egyesült Államok komoly szankciókat szabna ki, írja168.

Amerika mindig emlékezzen: van egy darab terület, Alaszka. Amikor külföldön próbálják kezelni az erőforrásainkat, gondoljanak arra, mielőtt cselekednének, hogy nekünk is van mit visszavennünk.

Azt is megjegyezte, hogy Pjotr Tolsztoj helyettes szóvivő azt javasolta, tartsanak Alaszkában népszavazást az oroszországi csatlakozásról.

Szibéria és Alaszka között az 1740-es években kezdődtek az első rendszeres kereskedelmi szőrmefogási expedíciók, és ezután nem sokkal orosz települések kezdtek el megjelenni az alaszkai partvidéken. Oroszország végül 1867-ben, hektáronként nagyjából 2 centért, összesen 7,2 millió dollárért adta el Alaszkát az Egyesült Államoknak.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet