Igor Korotcsenko, aki rendszeresen „külpolitikai szakértőként” szerepel az orosz propagandaműsorokban, "gyakorlatilag hadüzenetként" értelmezte Victoria Nuland amerikai külügyminiszter-helyettes nyilatkozatát.

Victoria Nuland kijelentette, hogy Washington támogatja Ukrajna törekvését a Krím visszaszerzésére – egy olyan területre, amelyet Putyin 2014-ben annektált. Február 16-án azt mondta, „Ukrajna nem lesz biztonságban, hacsak a Krím nincs minimum demilitarizálva”, írja a DailyStar.

Igor Korotcsenko pedig azt állította az orosz állami tévé egy műsorában, hogy azzal, hogy Nuland a Krím elleni lépésekre szólított fel, gyakorlatilag hadat üzent Oroszországnak.

Miután az Egyesült Államok minden elképzelhető és elképzelhetetlen vörös vonalat átlépett, ma az Egyesült Államok külügyminisztériuma valójában bejelentette, hogy háborúba kezd Oroszországgal

– mondta, majd hozzátette, “feltételezem, hogy így kell értelmeznünk Nuland kijelentését. Az USA Oroszország ellensége, katonai ellenfele”.
Korotcsenko azt mondta, reméli, hogy az orosz tisztviselők “megfelelő, fogalmi, doktrinális és katonai válaszokat adnak az Egyesült Államok ezen merész kijelentésére, és megfelelő intézkedéseket fognak tenni”.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.