Egy orosz család- és gyermekpszichológus arra utalt, hogy Putyin ukrajnai inváziója állhat az orosz fiatalok agresszív viselkedésének növekedése mögött – és ez tartós is lehet.

Elena Moshkova – család- és gyermekpszichológus – azt állította a Kreml-párti sajtónak, hogy a heves viselkedés növekedése nagyrészt Vlagyimir Putyin orosz elnök ukrajnai inváziójának tudható be, írja a DailyStar.

A nő, aki 25 éves tapasztalattal rendelkezik, de az orosz Pro Doctor honlapján mindössze 1,5 csillagos értékelést kapott, a Moskovskij Komsomolets hírügynökségnek a 13 és 17 év közötti gyerekek agressziójának közelmúltbeli megugrásáról beszélt.

Legtöbbeknél a felgyülemlett feszültség fokozott agressziót eredményez, szerintem ez az agresszió az, ami gyakran az iskolai erőszak, a konfliktusok és a diákok közötti verekedések növekedését okozza.

Az interjú során az is elhangzott, hogy néhány hónapon belül új, a „különleges katonai műveletet” bemutató tankönyveket is használni fognak az orosz iskolákban.Úgy tűnt, hogy elutasítja az új tankönyveket – bár bevallotta, hogy nem látta őket –, azt állítva, hogy nem tudja, hogyan járulhatnak hozzá a mentális stabilitáshoz.
Moshkova hozzátette, hogy a jelenlegi gyermeknemzedék különbözni fog a korábbiaktól, mivel az elmúlt nemzedékekbe „kicsi koruktól fogva belenevelték a pacifizmus értékeit”, de a jelenlegi oroszországi fiatalok ennek „lebontásán” mentek keresztül.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.