Vlagyimir Putyin orosz elnököt újabb csapás érte, miután saját csapatai leszólták vadonatúj „forradalmi” tankjait.

A vadonatúj T-14 Armata a harckocsik következő generációjának új etalonja lett volna, és még saját WC-vel is ellátták, de a dolgok eddig korántsem mentek zökkenőmentesen, mivel a tervek miszerint Ukrajnában a frontra kerül, mentek a levesbe, írja a DailyStar.

A baljós kinézetű gyilkológépeket egy magas rangú brit katonai tisztviselő egyszer úgy jellemezte, mint „az elmúlt évtized legforradalmibb harckocsiját”, de ezek a félelmek azóta eloszlottak, mivel az új fegyver kevés rajongót szerzett az orosz hadsereg tagjai között.
A minisztérium a Twitteren azt írta, hogy az ukrajnai orosz csapatok “vonakodtak elfogadni a T-14-es első részletét, amelyet nekik osztottak ki, mert a járművek olyan rossz állapotban voltak”.

Először került egy teljesen automatizált, digitalizált, pilóta nélküli torony egy fő harckocsiba. És most először van egy harckocsi-legénység beágyazva egy páncélkapszulába a hajótest elején

– mondták korábban a tankról, melynek fedélzetén egy WC-t is elhelyeztek, hogy a katonáknak ne kelljen felesleges kockázatot vállalniuk a frontvonalon.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.