Körülbelül 43 orosz pár tett fogadalmat „gyorsított” tömeges esküvői szertartásokon Szentpéterváron a múlt héten, mielőtt a vőlegényeket hadba küldték Ukrajnába.

Több tucat orosz férfi, akit az orosz-ukrán háborúba mozgósítanak, tömeges esküvőn kötöttek házasságot partnereikkel, mielőtt háborúba indultak volna, írja a DailyStar.

A múlt heti szentpétervári ceremónia felvételein a párok sorakoznak fel, hogy egy „gyorsított” esküvő keretében egyszerre tegyenek fogadalmat. Körülbelül 43 pár kötött házasságot 10 fős csoportokban az egyedülálló szertartás során.
A menyasszonyokat hétköznapi viseletben felsorakozva látták, virágcsokrokat tartottak a kezükben, miközben katonai egyenruhájukat viselő vőlegényeikbe karoltak. Mindegyik pár külön-külön kimondhatta, hogy „igen”, mielőtt egyszerre gyűrűt és csókot váltottak volna.

Kapcsolódó cikk

Ez azután történt, hogy Moszkva felvette a mozgósítást a „kivételes esetek” listájára, amely lehetővé teszi az eljárás felgyorsítását, mivel az orosz törvények szerint a párok nem köthetnek házasságot a házassági kérelem benyújtása után legalább egy hónapig. A helyi tévé azt állította, hogy a folyamat felgyorsítása a katonák bevetése előtt „jót tesz a morálnak”, és „a stabilitás érzetét kelti”. Mások azzal érvelnek, hogy a „gyorsított eljárás” célja, hogy segítsen az új feleségeknek kártérítésben részesülni, ha házastársuk az orosz-ukrán háború frontvonalán hal meg.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet