Szakértők szerint Vlagyimir Putyin valószínűleg "szándékos etnikai tisztogatást" hajt végre, miután "több ezer" ukrán gyermeket lopott el otthonából.

Szakértők szerint Vlagyimir Putyin ukrajnai lépései „összeegyeztethetők” az etnikai tisztogatás definícióival, miközben az orosz hatóságok továbbra is kitoloncolják az ukrán gyerekeket, írja a DailyStar.

Az orosz hatóságok már elismerték, hogy a megszállt régiókban ukrán gyerekeket orosz családoknak ajánlottak fel örökbefogadásra. Október 14-én Marat Khusnullin orosz miniszterelnök-helyettes azt mondta, “több ezer” Herszon megyéből származó gyermek “már Oroszország más régióiban van pihenőotthonokban és gyermektáborokban”.
Az Institute for the Study of War (ISW) október 15-én az orosz-ukrán konfliktusról szóló napi frissítésében közölte, hogy Putyin a jelek szerint megsérti a népirtás megelőzéséről és megbüntetéséről szóló egyezményt.

Kapcsolódó cikk

A továbbiakban azt állították, hogy Putyin is részt vehet egy “szélesebb körű etnikai tisztogatási kampányban”, amely a deportálásokkal szándékosan elnépteleníti az ukrán területeket, és újra benépesíti orosz állampolgárokkal.
Az ENSZ az etnikai tisztogatást a következőképpen határozza meg: “Egy terület etnikailag homogénné tétele erőszak vagy megfélemlítés alkalmazásával, hogy adott csoportokhoz tartozó személyeket eltávolítsanak a területről.”

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet