Oroszország bejelentette, hogy kivégezhet két amerikai veteránt, akiket azután kaptak el, hogy Ukrajnába repültek, hogy segítsenek az ukránoknak.

Alexander Drueke és Andy Huynh amerikai állampolgárok – akik egykori katonák, illetve volt tengerészgyalogosok – bajba keveredtek, miután Harkiv közelében elválasztották őket az ukrán csapatoktól, majd egy orosz járőr észrevette és elfogta őket, írja a DailyStar.

Az RT orosz állami műsorszolgáltató szerint mindkét amerikai jelenleg az oroszok által támogatott szakadárok őrizetében van a kelet-ukrajnai Donbasz régióban, és halállal nézhetnek szembe.

Tudtuk, hogy ha odamegyünk, alig vagy egyáltalán nem kapunk védelmet, és az Egyesült Államok kormánya tehetetlen lesz a segítségnyújtásban

– mondta egy harmadik amerikai veterán, aki a fogságba esett férfiak oldalán harcolt.

Úgy tudni, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériuma vizsgálja a két férfi ügyét, bár még nem erősítették meg nyilvánosan elfogásukat. Dmitrij Peszkov – aki Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője – tegnap az NBC News-nak nyilatkozva azt mondta, hogy az orosz kormány nem tudja garantálni, hogy mi lesz a katonákkal.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk