Egy orosz férfi 400 font (közel 200 ezer forint) bírságot kapott, miután az interneten beismerte, hogy álmában Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt dicsőítette.

Ivan Losevnek Chitából, egy Moszkvától mintegy 3900 mérföldre keletre, Kelet-Szibéria déli részén fekvő városból azt mondták a hatóságok, hogy az Instagram-bejegyzése “hiteltelenné tette az Orosz Föderáció fegyveres erőit”, írja a DailyStar.

A 26 éves férfit megdöbbentette, amikor a Szövetségi Biztonsági Szolgálat egyik tisztje az ügye aktájához csatolta álmát, amelyben szelfit kért Volodimir Zelenszkij ukrán elnöktől.

A fiatalember Instagram-oldalán mesélte el követőinek, hogy azt álmodta, besorozták, és az ukrán erők elkapták a csapatát, és mindenkit ki akartak végezni. Az erők élén Zelenszkij állt, aki az Instagram-sztorijaiból felismerte Losevet, ezért arra kérte az ukrán csapatokat, hogy őt ne végezzék ki. Az álomban Losev ezután egy szelfit kért az ukrán elnökkel. 

Elmondása szerint a hatóságok ezután felhívták a munkahelyi telefonján, és azt mondták neki: “Okkal feltételezhető, hogy Ön az Orosz Föderáció fegyveres erőinek hiteltelenítésében vesz részt”, mielőtt azt mondták neki, hogy menjen a helyi rendőrségre. A helyi bíróság elítélte ellenvélemény és az orosz hadsereg “hiteltelenítése” miatt. Ennek a vádnak a maximális büntetése 15 év börtön, Losev végül egy közel 200 ezer forintnak megfelelő pénzbírsággal úszta meg az esetet, és törölte az álomról szóló bejegyzését.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet