Az ispánság és a vármegyék visszaállításáról szóló törvénymódosítás-javaslatot az Országos Meterológiai Szolgálat is megtrollkodta.

Kocsis Máté egy törvénymódosítás-javaslatot nyújtott be, miszerint a kormánymegbízottakat újra ispánoknak neveznék, a megyéket pedig vármegyékké alakítanák. 

A kormány azzal érvel, hogy “a főispán kifejezés visszaépítése a magyar jogrendbe lehetőséget teremt arra, hogy a mai magyar közigazgatás több szállal kötődjön a kommunizmus előtti magyar államigazgatás fogalmi készletéhez és ezáltal az ezeréves magyar államiság alkotmányos hagyományai e formában is továbbéljenek”.

A hírből már többen viccet csináltak az interneten, és az Országos Meterológiai Szolgálat is megtrollkodta a javaslatot Instagram-oldalán, írjaSzeretlek Magyarország.

Sajnos a “Meteorológiai és Földdelejességi Magyar Királyi Központi Intézet” név túl hosszú az Instagramnak, így maradunk csak @omsz_insta

– írták bejegyzésükben. A fotón látható is, hogy megpróbálták megváltoztatni a felhasználónevet az intézetet 1870 és 1894 közötti megnevezésére.

Az OMSZ mostani nevét 1970-ben kapta. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet