Lady Gaga és Sterling K Brown is felekerült az Amerikai Filmakadémia listájára

Növekszik az Amerikai Filmakadémia listája, amelyen azoknak az embereknek a neve szerepel, akik segítenek majd szavazni az Oscar-díjátadón. A jelenlegi 842 személy között Lady Gaga, Sterling K Brown és Claire Foy neve is megtalálható, és ez még nem minden.

Elérkezett az idő, amikor az egykori popénekes, Lady Gaga, valamint Sterling K Brown fekete bőrű énekes is felkerült arra a bizonyos listára, amely az Oscar-esélyes filmek sorsáról dönt. Még inkább pozitív, hogy a 842 szavazó 50%-a nő, 29%-a pedig színes bőrű. Ha elfogadják a végleges listát, az azt jelenti, hogy az Akadémia megduplázza színes bőrű tagjainak számát, amire az elmúlt 4 évben nem volt példa. A listán szereplő embereket 59 országból választották ki. Gaga, Brown és Foy mellett a szavazók között található Jamie Bell, Claire Bloom, Gemma Chan, Winston Duke, Elisabeth Moss, Jennifer Ehle, David Harewood, Tom Holland, Lennie James, Damian Lewis, valamint Archie Panjabi.

19 02 27 Lady Gaga Oscars Instagram Photo
Ő Már Bizonyított / Fotó: Q News

A személyek közül 21 Oscar-díjas és 82 Oscar-jelölt is dönt majd, melyik filmek érdemlik majd a legrangosabb filmművészeti díjat. A fenti nevekkel együtt az Akadémia több mint 10 000 tagra bővül. A színes bőrű emberek felvétele az egyik utolsó lépés, amit az Akadémia a különbözőségek elfogadtatásáért tett. 2015-ben indult a #OscarsSoWhite trend, amikor a színészek és rendezők között egyetlen színes bőrű ember sem volt. Ugyanígy történt 2016-ban, amit követően Cheryl Boone Isaacs, az Akadémia elnöke bejelentette a kezdeményezést, amelynek célja, hogy egy reprezentatívabb tagságot hozzon létre. 2020-ra szeretné megduplázni mind a nők, mind a férfiak számát a szavazók között.

Máris Oscar-díjra esélyes filmként emlegetik Quentin Tarantino új filmjét, a Volt egyszer egy Hollywoodot

A Cannes Filmfesztivál 2019 -es kiírásában is látható volt Quentin Tarantino új filmje, a Volt egyszer egy Hollywood. Az idei válogatás leginkább várt alkotásának főszerepeit alakító világsztárok, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio és Margot Robbie Quentin Tarantino rendezővel együtt érkeztek meg. A Cannes Filmfesztivál 2019-es eseményén eddig nem látott tömeg érkezett Tarantino legújabb filmje bemutatójának napjára a cannes-i Croisette-re.

Az idei évben máris sikereket ért el a az indítványozás. Rami Malek arab felmenőkkel rendelkező színész kapta a legjobb férfi szereplőnek járó Oscar-díjat, Ruth E Carter lett az első színes bőrű, aki jelmeztervezés kategóriában nyert, Mahershala Ali fekete bőrű színészként a második, akit többször is díjaztak. Hannak Bachler pedig az első fekete bőrű személy, aki dizájn kategóriában Oscar-díjat kapott.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk