Nézem Film Rendhagyó módon dokumentumfilmek is szerepelnek az Oscar-gálán

Rendhagyó módon dokumentumfilmek is szerepelnek az Oscar-gálán

Promóció

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a dokumentumfilmek, ennek hála Oscar-díjra is számíthatnak a legjobbak. A 91. Oscar-gála rendhagyó módon 5 dokumentumfilmet is beválogat a kiválasztott filmek közé.

Promóció
- Advertisement -

Most először kerül sor dokumentumfilmek nevezésére az Oscar-gálán. A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) 15 filmet választott ki, amelyek közül 5 kerül be a jelöltek közé. A filmek december 31-én kerülnek a mozikba, 13 városban, és egészen január 21-ig lesznek megtekinthetőek.

Vajon ki lesz a nyertes? / Fotó: GoldDerby

A kiválasztott 15 film közül jó pár már elnyerte a szélesebb közönség tetszését. Ide sorolható a Won’t You Be My Neighbor?, az RBG, Three Identical Strangersand Free Solos, de a listára került még a Charm City, Communion, Crime + Punishment, Dark Money, The Distant Barking of Dogs, Hale County This Morning, This Evening, Minding the Gap, Fathers and Sons, On Her Shoulders, Shirkers, valamint a The Silence of Others.

Az Akadémia örül, hogy együtt dolgozhat a kiállítókkal és a forgalmazókkal, hogy reflektorfénybe állítsa az év legjobb dokumentumfilmjeit

– nyilatkozta Albert Berger, az Akadémia kormányzója és a Future of Film Committee elnöke.

Megvan az új Oscar-esélyes film, A kedvenc / ContextUs

Yorgos Lanthimos A kedvenc című filmje a Brit Független Film Díj legtöbb elismerésben részeült alkotása lett vasárnap a Londonban tartott ceremónián. A 13 jelölésből 10 kategóriában győzelmet aratott, többek között a legjobb brit független film, a legjobb rendező, a legjobb forgatókönyv, a legjobb női főszereplő (Olivia Colman) és a legjobb női mellékszereplő (Rachel Weisz) díjakat ítélték oda a filmnek.

A jövő évben megrendezett 91. Oscar-díjátadóra január 22-én hirdetik meg a jelölteket, a gála pedig február 24-én lesz megtartva a hollywoodi Dolby Színházban. Az eseményt élőben közvetíti majd az ABC csatorna. Kíváncsian várjuk a győztest, addig is, ha tehetitek, szemezgessetek az induló filmekből!

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3