A spermáról viszonylag sokat tanulunk meg biológiaórán. Ez a férfiak örökítő anyaga, ami megtermékenyíti a nő petesejtjeit. De az alábbiakat nem nagyon tanítják az iskolákban.

Egy átlagos, ivarérett férfi minden másodpercben 1500 hímivarsejtet, vagyis spermiumot termel. Egy ejakulációval nagyjából 300 – 500 millió indul el a petesejt felé, de a szerencsés esetekben is jó, ha az egyikük célba ér.

Vannak azonban spermával kapcsolatban olyan tények is, melyekről a legtöbben egyáltalán nem, vagy csak városi legenda szintjén hallottunk. Dr Andrew Orr ezek közül beszélt néhányról – írja a Mirror.

Védi a nőket a depressziótól

Women And Depression
Depresszió És A Nők / Fotó: Istock

Itt nem az egészséges párkapcsolatról, vagy a szex közben felszabaduló boldogsághormonokról beszélünk, hanem tisztán a spermáról. Kutatások bizonyították, hogy azok a nők, akik rendszeresen közösülnek, vagy létesítenek orális szexuális kapcsolatot védekezés nélkül, sokkal kevésbé hajlamosak depresszióra a társaiknál.

Növeli a termékenységet

Fb0F3570Cecf4Ca06F30Efb61F85E99A Hero
Sperma Cukiság / Fotó: Egészségkalauz

Ha csak gyermeknemzés is a cél, rossz ötlet kizárólag a peteérés időszakában szeretkezni. Egy friss kutatás szerint a spermában található fehérjék hormonként viselkedve küldenek üzeneteket a nők agyába, hogy ovulációra késztessék petefészket.

Jót tesz a bőrnek

Original

Egy városi legenda, ami tényleg igaz. A sperma tele van cinkkel, kollagénnel, vitaminokkal és prosztaglandinokkal, így akár a fiatalság elixírje is lehetne. Erre alapozott az a norvég cég, amelyik szintetikus úton hozott létre egy arckrémet, ami a spermában rejlő hatóanyagokat tartalmazza. A vállalat azt állítja, hogy a Spermine nevű, egyébként meglehetősen drága készítmény akár 20 százalékkal lassítja az öregedés folyamatát.

A konyhában is jól jöhet

Videoblocks Happy Man In Kitchen In The Morning Cooking Eggs While Dancing Funny Retro Hoxm0H7Mz Thumbnail Full02

Tíz éve jelent meg a gasztronómia és a sperma megszállottjaként ismert Paul Photenhauer különleges szakácskönyve, tele ondót tartalmazó receptekkel.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A sperma nem csak tápláló, de csodálatos a textúrája és fantasztikus főzési lehetőségeket rejt. Akár a boroknak és a sajtoknak, az íze komplex és dinamikus[/perfectpullquote]

– írja a szerző.

Régebb óta van a tudomány érdeklődésének középpontjában, mint gondolnánk

Jan Verkolje Antonie Van Leeuwenhoek
Anthonie Van Leeuwenhoek (1632-1723)
*Oil On Canvas
*56 × 47,5 Cm
*1650 – 1723

Anton van Leeuwenhoek holland kutatónak jutott eszébe először, hogy mikroszkóp alatt vizsgálja meg a spermát, 1677-ben. A tudomány megszállottja a feleségével szeretkezett, majd miután ejakulált, azonnal kipattant az ágyból, mintát vett, majd bezárkózott a laboratóriumába.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk