A legtöbb nő, néhány nagyon szerencséstől eltekintve valószínűleg arra vágyik, hogy alkata karcsúbbnak és magasabbnak tűnjön.

Van élet a magassarkún túl is

Ezúttal az alacsonyabb nőknek segítünk néhány jótanáccsal: a Bright Side segítségével mutatunk néhány profi megoldást, amelyeket a mindennapi öltözködésünkben is alkalmazhatunk, ha szeretnénk optikai tuninggal megtámogatni magasságunkat.

Ezek a fogások azonban a másik irányba is működnek, ezért a karcsú, magas lányoknak is érdemes tudni arról, hogy ezek a trükkök az ő alkatukat is nyújtja. Így számukra kevésbé előnyösek, nekik ezért kifejezetten érdemes elkerülni ezeket a praktikákat.

Így varázsoljunk magunknak néhány plusz centiméter magasságot

V-nyakú felsők

A V-alakban kivágott blúzok és pulóverek – a zárt, az alakot félbevágó garbóval ellentétben – szabadon hagyják a nyakat, és ezáltal az egész alakot nyúlánkabbnak és magasabbnak mutatják. A redős, ejtett dekoltázzsal rendelkező felsők is kiválóan működhetnek, főleg akkor, ha könnyed anyagból készültek. Így nem fog vaskosnak sem tűnni a nyak.

Magas derekú nadrágok

Bár idén most ismét divatba jött és nagyon népszerűvé vált, ha csípőnadrágot húzunk, az bizony összenyomja az alakot. Ha nem fér bele, hogy optikailag összemenjünk akár néhány centit is, inkább válasszunk magas derekú nadrágokat. Ezek mellett a sortok és a caprinadrágok is hosszabbnak mutatják a lábakat, ezáltal pedig szintén magasabbnak tűnhetünk. Ugyanakkor ez a szabály nem érvényes a szoknyákra.

Hosszanti csíkok

A vízszintes csíkozás igazi áldás azok számára, akik magasabbnak kívánnak tűnni: nyújtja az alakot és jópár centivel megemelnek. Azt azonban fontos szem előtt tartani, hogy a csíkoknak is megvan a maguk szabályuk: 2-3 színnél ne viseljünk többet egy ruharadabon. A csíkok vastagabb szöveten is fantasztikusan mutatnak, így bátran hordhatunk csíkos kosztümöt az irodában.

Miniszoknya

Azt hihetnénk, hogy a miniszoknya kettévágja az alakot, ám ha jól választunk, akkor csodát tud tenni. Ha magasabbnak szeretnénk tűnni, akkor felejtsük el a szűk ceruzaszoknyát, és válasszunk helyette bő anyagból készült, A-vonalú szabásút. Ha ráadásul magas derekú miniszoknyát húzunk, az még hosszabbnak mutatja a lábakat, függetlenül attól, hogy magassarkút vagy balerinacipőt veszünk fel hozzá.

Egyforma színű nadrág és lábbeli

Igazán nagyszerű optikai trükk, hogy ha nadrágot vagy harisnyát viselünk, akkor válasszunk ugyanolyan árnyalatú cipőt is hozzá. Arra gondoljunk azonban, hogy a fényes harisnya azonban kettévágja az alakot, míg a matt nyújtja. A sötét színű cipők jól mennek a fekete harisnyához, a színes lábbelijeinkhez pedig érdemes hasonló színű leggingeket vadászni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet