Vlagyimir Putyin egyik legnagyobb belföldi ellensége, Alekszej Navalnij csapata készített felvételeket, illetve térképezte fel annak a birtoknak a legfontosabb infrastrukturális adatait, amelyet jószerivel az orosz elnök palotakomplexumának neveznek. Az oroszokhoz szokott pompa mellett egy fő építménye ennek egy öt szintes atombiztos bunker, amely a Fekete-tenger partjára vezet ki.

Hosszas és áldozatos munka után jutott el Navalnij csapata a felvételekhez, illetve Putyin birodalmának a feltérképezéséhez. A Fekete-tengeri Gelendzsik üdülővárostól délkeletre fellelhető Putyin-palota felépítése és a hozzá tartozó hatalmas kiterjedésű, sűrű erdőkkel tagolt és saját tengerparttal, kikötővel rendelkező földterület több, mint 1,35 milliárd amerikai dollárba (397,8 milliárd forint) került. – írta a Falanszter blog.

A 7000 hektáros magánbirtok egyik fő attrakciója az ötemeletes, atombiztos bunker, amely egy nemzetközi szabályoknak megfelelő, földdel borított jégkorongpálya alatt terül el. Nem véletlen, hogy éppen egy hokipálya fedi el, Putyin sok sportág és az ukránok mellett, a korongot is szereti űzni.

Kapcsolódó cikk

Ami igazán érdekes, hogy a sportpálya alatt egy ötemeletes atombiztos bunkervárost is kialakítottak, amelynek legalsó szintjét egy folyosóval is összekötötték a 200 méterrel alatta hullámzó tengerparttal.
Orosz-Ukrán Háború Vlagyimir Putyin Atombunker Putyin Palota
Öt Emeletes Atombunker / Fotó: Palace Navalny.com
Itt azonban nem egy tömör páncélajtó választja el a létesítményt a külvilágtól, hanem egy mozgatható, bombabiztos üvegfal van. Ezt a komplexumot a moszkvai Metro Style cég tervezte, akiktől Navalnij csapata meg is szerezte a tervrajzokat.

Az már nem is kérdés, hogy a létesítményt szigorú körülmények között őrzik, berepülési tilalom van rá, Navalnij csapatának is sok drón lelövése után sikerült értékelhető fotókat készíteni. A nem mindennapi, fényűző villa pontos leírását, és a fotókat róla itt nézheted meg.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet