A 67 éves Lynda és 66 éves Carl még 2018-ban, egy özvegyeknek szóló támogatói Facebook-csoporton keresztül ismerkedett meg. Jelenleg házasok, és Wiganben élnek.

Elmentek egy randira, majd a nő rögtön szakított is vele

Lynda férje 2015-ben halt meg, és nem is sejtette, hogy létezik online, özvegyeknek szóló segítői csoport. Azonban két évvel később belebotlott egy özvegyeknek szóló Facebook-csoportba, és elkezdett kapcsolatba lépni hasonló helyzettel küzdőkkel, írta meg megismerkedésük történetét a The Guardian, ahol hetente publikálnak párkapcsolati sztorikat a Hogyan találkoztunk rovatban.

2018 szeptemberében beszélni kezdett Carllal, aki még abban az évben megözvegyült. Ő és Lynda is több mint 40 évig voltak házasok. 

Meghívtam a csoportba, és elolvastam néhány bejegyzését is

– emlékszik vissza Carl. „Úgy gondolom, hogy nagyon pozitív volt, és olyan dolgokról beszélt, amelyeket élvezett az életében, valamint a férjéről.”

Privát üzeneteket kezdtek küldeni egymásnak, és barátságot alakult ki közöttük. Pár héttel később találkozót beszéltek meg egy manchesteri kocsmában, és remekül kijöttek egymással. „A férjem volt az első fiú, akivel valaha együtt voltam. 14 éves koromban jöttünk össze” – meséli Lynda. „Bár Carl és én jól éreztük magunkat, ez egy kicsit megijesztett. Nem tűnt helyesnek, hogy ennyire vonzódjak egy másik férfihoz, amikor még házasnak éreztem magam.” Üzenetet írt Carlnak, hogy nem tudja tovább folytatni a kapcsolatot.

„17 éves korom óta nem randiztam, aztán már az első randevún kidobtak” – nevet Carl. De nem volt kész arra, hogy feladja. „Tudtam, hogy össze van zavarodva, de nem akartam elveszíteni a kapcsolatunkat.” Több online beszélgetés után Lynda úgy döntött, hogy újra találkozik vele. „Igent mondtam, mert olyan jól kijöttünk. Megnevettetett azzal, hogy történeteket mesélt arról, amikor futballista volt sok évvel ezelőtt.”

Özvegyként a maximumot hozzák ki az együtt töltött időből

Ezt követően rendszeresen találkoztak, kocsmába vagy moziba jártak. „Én Manchesterben éltem, Carl pedig Wiganben. Néhány nappal a találkozásunk előtt Andy Burnham (Manchester polgármestere – a szerk.) ingyenes buszbérletet adott a velem egykorú nőknek, így semmibe sem került, hogy hetente néhányszor utazzam hozzá” – mondja Lynda.

2020 januárjában házasodtak össze, közvetlenül a járvány kitörése előtt, és a nő Carl otthonába költözött. „Mivel mindketten özvegyek voltunk, eleinte a család ellenállását tapasztaltuk a kapcsolatunkkal kapcsolatban” – mondja Carl. „Az özvegyi csoportokban az emberek azt mondják, hogy ez nagyon gyakori. De a családunk végül megbékélt, és most mindenki örül nekünk.”

Korábbi partnereik még mindig életük fontos részét képezik. „Soha nem felejted el” – mondja Lynda. „Beszélünk róluk, és mesélünk kis történeteket arról, hogy milyenek voltak. Ez egyfajta terápia.” A közelmúltban Carlnál egy ritka, progresszív, izomsorvadásos állapotot diagnosztizáltak, de nem hagyják, hogy ez megakadályozza őket abban, hogy a legtöbbet hozzák ki az együtt töltött idejükből. „Már átéltük a legrosszabbat azzal, hogy elveszítettük egy partnerünket. A fogyatékosság csak egy utazás; megoldjuk – mondja Carl. „Másképpen szemléljük az életet. Tanulunk alkalmazkodni, de együtt vagyunk benne.”

Ha szívesen olvasnál még első randikról szóló érdekes történeteket, ebben a cikkünkben 19-et is összegyűjtöttünk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet