13 év után visszatért Pálffy István a képernyőre, ám olyan interjút készített, hogy az első napján kirúgták.

Még hétfőn indult Pálffy István új műsora a HírTv-n, de már ki is rúgták – jelentette be a csatorna. A fél nyolckor kezdődő Napi Aktuális című műsorban Pálffy István már nem jelent meg, az őt helyettesítő műsorvezető egy közleményt olvasott fel: Pálffyt kijelentései miatt azonnali hatállyal kirúgták a csatornától.

A közleményben azt írták, hogy „Pálffy István élő adásban olyan állítást és véleményt fogalmazott meg, amely teljesen összeegyeztethetetlen a csatornánk elveivel és hitvallásával. A Hír TV elhatárolódik minden olyan kijelentéstől, amely a pedofíliát támogatja, felmenti vagy népszerűsíti. A csatorna vezetősége ezúton is elnézést kér mindenkitől, akit ez a kijelentés megsértett vagy érzékenyen érintett.” A közlemény azzal zárul, hogy a Hír TV a mai napon azonnali hatállyal szerződést bontott Pálffy Istvánnal.

Pálffy 13 év után tért vissza a műsorvezetői székbe, méghozzá a HírTv Napi aktuális című műsorába, ahol meghívott vendégekkel beszélgetett. Az első adásban Kovács Zoltán államtitkár és Schmitt Pál egykori köztársasági elnök mellett Márki-Zay Péter egykori miniszterelnök-jelöltet, Hódmezővásárhely polgármesterét is kérdezte.

Kapcsolódó cikk

A hétfői adás nagy port kavart, miután Pálffy azt mondta Márki-Zay Péternek, hogy szerinte „bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, iránt, mint a pedofiloké, és ugyanakkor ott vannak a gyermekeik.”
Márki-Zay visszakérdezett, hogy ezt mégis hogy érti, mire azt mondta, hogy a pedofília betegség, és minden beteggel szemben türelmet kell tanúsítani. Ezt Márki-Zay hevesen elutasította, és azt mondta, hogy a tömeggyilkos is lehet beteg, de ettől még nem kell türelmet tanúsítani a tömeggyilkossággal. Pálffy erre annyit mondott, hogy az is egy mentális betegség, mire Márki-Zay újra azt mondta, hogy sem a pedofilokkal, sem a tömeggyilkosokkal szemben nem kell türelmesnek lenni.

Kapcsolódó cikk

„Nem is azt mondom, hogy kizárólag türelmesnek kell lenni, én azt mondom, hogy nem lehet szembeállítani egy másik csoporttal. Tehát itt a gyerekek védelméről van szó” – válaszolta Pálffy.
Az esetet Márki-Zay a Facebookon így kommentálta:

Pálffy István a pályafutását a ’80-as évek végén kezdte a Magyar Rádiónál, később a Magyar Televízió műsorvezetője lett. 1997-ben az akkor induló TV2 egyik ismert arca volt a Tények és a Jó estét, Magyarország! műsorvezetőjeként. 2002-ben visszatért a köztévéhez, ő volt a Híradó és a Panoráma műsorvezetője, majd 2010-ben búcsút intett a televíziózásnak, mivel a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) színeiben elindult az országgyűlési választásokon.

Kapcsolódó cikk

Pálffy bejutott a parlamentbe, a KDNP-frakció tagja és a kulturális és sajtóbizottság alelnöke lett. Majd a parlamenti ciklus letelte után 2014-től az MTVA nemzetközi kapcsolataiért felelős tanácsadójaként dolgozott, 2015-2019-ig dublini nagykövet volt, utána pedig a Duna Média televíziós médiaszolgáltatási vezetője.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet