Noha már eddig is oktatóként dolgozott Pálfi Szabolcs rendező az SZFE falain belül, de új osztály vezetését nem vállalja.

Elismert szakemberek az SZFE új tanárai

Január közepén kiszivárgott egy lista arról, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) oktató, ám lemondott tanárok helyett (mint például a két legutóbbi, Fullajtár Andrea és Szász János), kik tanítanának az intézményben: köztük van a Hír TV műsorvezetője, Velkovics Vilmos, Szarvas József, a Nemzeti Színház színésze, Baska Barbara, aki korábban a miniszterelnök facebookos videóit készítette, és Banner Géza, aki a Duna TV tévécsatorna Kívánságkosár, valamint a Kossuth rádió Napközben című délelőtti műsorát vezette. 

Palfi Szabolcs Szfe Szarka Gabor
Pálfi Szabolcs, Az Szfe Oktatója / Fotó: Wikimedia

Múlt hét csütörtök délután az MTI-nek eljuttatott közleményben bővebben is részletezték, kik fognak a jövőben az egyetemen tanítani. 

Elismert szakemberek – mások mellett András Ferenc Kossuth-díjas rendező és Koltai Lajos Kossuth-díjas rendező, operatőr, a nemzet művésze – irányítják a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) szeptemberben induló mozgóképes osztályok munkáját

– írta az MTI-nek eljuttatott közleményében az SZFE új vezetése.

A hírekből tudta meg Pálfi a felkérést

A fenti felsorolásban szerepel egy új osztály indításával kapcsolatban Pálfi Szabolcs neve is. Ahogyan a közleményben írják: „A látványtervező művész mesterképzés osztályfőnökei Esztán Mónika látványtervező és Pálfi Szabolcs lesznek.”

Pálfi azonban a Facebookon közzétett nyilatkozatban jelzi, hogy az egyetem a megkérdezése és beleegyezése nélkül szerepelteti a nevét az új osztályt indító oktatók között.

Kapcsolódó cikk

Mint írja: „A SZFE új vezetése MTI-hez ma eljuttatott közleményéből értesültem arról, hogy a 2021/2022-es tanévben az újonnan induló látványtervezés osztály egyik vezetője leszek.” Majd rögtön hozzáteszi: „Mint az SZFE oktatója, egyszer valóban egyeztettem Sára Balázzsal, az újonnan kinevezett intézetvezetővel, de csak és kizárólag a jelenlegi osztályaim II. félévi órarendjéről és jövőjéről.

Új osztály indítása nem került szóba, és mint azt korábban is jeleztem – 2020. december 22-én megjelent –, új osztály vezetését nem is vállalom. Sajnálatosan az SZFE részéről egy újabb hamis állítás került a közvélemény elé, amit vissza kell utasítanom

– zárta sorait a nyilatkozatában Pálfi.

Meglepődött az SZFE kancellárja Pálfi nyilatkozatán

Szarka Gábor, az SZFE kancellárja az MTI-vel azt közölte, hogy értetlenül állnak Pálfi Szabolcs bejelentése előtt, ő ugyanis jelenleg is az egyetem főállású oktatója, egyetemi tanársegéd.

Hozzátette: sok neves szakembert kértek fel újonnan oktatásra, de mivel Pálfi jelenleg is az SZFE szerződéssel rendelkező munkatársa, így esetében automatikusnak tekintették, hogy szeptembertől új osztállyal folytatja eddigi munkáját.

Kapcsolódó cikk

Érdekesség, hogy Soós Péter rendező-forgatókönyvíró úgy fogadta el az egyetem új vezetésének felkérését, hogy nem értesítette a ferencvárosi önkormányzatot erről. Baranyi Krisztina polgármester emiatt menesztette a helyi Pinceszínház igazgatói pozíciójábólSoós elismerte, hogy már 2021. január elsejével szerződése van az SZFE-vel, amiről nem tájékoztatta az önkormányzatot, ezért a munkaviszonyát a szerződésszegés miatt azonnali hatályú felmondással megszüntették.

Mint korábban megírtuk, az egyetem új vezetése visszaadná a Vas utcai épületet – ahol az Ódry Színpad is működik – a Magyar Református Egyház közösségének.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet