Paloma Faith: “Egy egész turnét nyomtam végig a szülés utáni depressziótól elpusztulva”

Paloma Faith Zoomon keresztül mesélt a The Guardian újságírójának többek között arról, ő és a családja hogyan vészelte át a koronavírus-járvány időszakát, mennyiben befolyásolta az a párjával való kapcsolatát és miként alkot a négy fal között. 

Szerelem a karantén idején

Paloma Faith-nek egy hároméves kislánya van, akit élettársával, Leyman Lahcine-nel nevel. Faith elmondása szerint a karantén ideje alatt végtelenül fontossá és mindennél jelentőségteljesebbé vált a családi közeg és biztonság. 

paloma faith
Paloma Faith családjáról és munkájáról mesélt / Fotó: Getty Images

Ha a világ nem fordult volna feje tetejére, a vírus miatt valószínűleg Faith most is turnézna, koncertekre járna és szakadatlanul dolgozna egyik új albumán. Ehelyett azonban napjait otthon tölti és az alkotást is a négy fal közül folytatja. Ugyan arról már mi is írtunk, hogy a karantén sok kapcsolatra és lángoló szerelemre rányomhatja a béklyót, a művészpárosnál ez nem történt így.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Úgy gondolom, hogy az igaz szerelem nem csupán egy szentimentális érzést testesít meg. Ez odaadást és néha negatív dolgokat is magában foglal, mint például önmagunk feláldozását vagy azt a szülői helyzetet, amikor a gyereked összetöri a szíved[/perfectpullquote]

mondta Faith. Ezek a gondolatok azonban visszaköszönnek a dalaiban is, hiszen szerelmes szerzeményeinek a lényege is ez. Reális szerelmet megidézni a dallamokon keresztül.

Az érem két oldala

Paloma Faith az interjúja során olyan személyesebb témákat is felelevenített, mint a terhesség utáni depresszió. Lánya sürgősségi császármetszés útján jött a világra. A műtét közben az énekesnő rengeteg vért veszített és lelkileg-testileg megviselte a terhesség. Elmondása szerint csalódott magában és keményen meg is büntette magát a gyengeségéért. Szülés utáni depresszióban szenvedett, de akkor még nem is sejtette, hogy a rányomódó melankóliának ilyen neve is lehet. Egy egész turnét nyomott végig a mentális zavarával, ami Faith szerint valósággal elpusztította őt. 

Hamarosan érkezik Katy Perry legújabb albuma, a Smile

A Twitter egyik legnépszerűbb alakja, Katy Perry interjút adott új lemezével, a Smile-lal kapcsolatban, a The Guardian számára. A kézfertőtlenítőnek is öltözött énekesnő idén két nagyobb projektbe is belefogott, az egyik az új album megjelentetése. A másik pedig az Orlando Bloommal közös gyermekvállalás, ami miatt a koncertjeit is lemondta.

A gyermeknevelés és a turnézás azonban nehezen fért össze, így komolyan gondolkodott rajta, hogy elköszön a hírnévtől. Faith-t végül a társa beszélte le erről. Paloma Faith London keleti részén, Hackney-ben nevelkedett. Gyermekként mindig szégyellős volt, és ezért tanár végzettségű édesanyja sokat aggodalmaskodott. Faith beszámolása szerint azonban túlságosan empatikus, csendes ember, aki csak a karaktere belsejében él. Mintha két személyisége lenne: a visszahúzódó anya és a csípős személyiséggel rendelkező, vicces popsztár, aki pompás jelmezeiben dicsőségesen uralja a színpadot.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból