Hátborzongató videó kezdett terjedni a TikTok oldalán. A Nicky Beezer nevű felhasználó teljesen pánikba esett, amikor egy bulit videózva rejtélyes, ezüst színű fények tűntek fel az éjszakai égen.

Fogalmuk sem volt, mi lehet

Nem csak a fiatal nő vette észre a különös jelenséget, egyszerre több ember kapta fel a fejét, és sikoltozva kezdtek az ég felé mutogatni. A videót február 4-i feltöltése óta több mint 4 milliószor nézték meg. S ahogy az lenni szokott, alaposan megosztotta az embereket a felvétel, egyszerre több magyarázat is született a rendkívüli eseményre – írta a Daily Star.

Az egyik felhasználó úgy gondolta, hogy földönkívülieket sikerült lencsevégre kapni. Egy másik vélemény szerint, a jelenség a földet és a szellemvilágot összekötő fátyol volt, amit most már mindenki szabad szemmel is láthat.

A NASA tisztázta a helyzetet

A történet végére a NASA egyik szakembere tett pontot, aki egészen hihető választ adott a különös égi jelenségre.

Ez szinte biztosan az egyik Space X Starlink műhold, amely nem jutott el a megfelelő pályára a geomágneses vihar miatt! 

– közölte Lena Vincent asztrobiológus. 

A Starlink műholdas projektet Elon Musk SpaceX vállalata indította útjára, és olyan feladatokhoz biztosít internetkapcsolatot még távoli helyeken is, mint a videohívások, streaming, vagy akár az online játékok. A Földön is vannak olyan kis tányérantennái, amikre az otthontalan macskák is felfigyeltek és néha bezavarnak Elon rendszerébe.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.