Már több mint 260 ezren írták alá a petíciót a Paris Jacksont Jézusként szerepeltető film ellen

Több mint 260 ezren írták alá a Habit című film elleni petíciót, amiben nem más, mint Michael Jackson lánya kapta a főszerepet. A gond azonban nem is ezzel, sokkal inkább az eljátszott Jézus karakterrel kapcsolatban merül fel. 

Furcsa Jézus

Keresztényeket sértő szennynek minősítették a készülő Habit filmet, amiben Michael Jackson lánya, Paris Jackson kapta a főszerepet mint Jézus. Az alkotás bemutatásának megakadályozása érdekében már több mint 260 ezren írtak alá egy online petíciót. A film híre először áprilisban söpört végig a világhálón. 

paris jackson
Paris Jackson Jean Paul Gaultier kollekciójában a januári divathéten / Fotó: Yoan Valat

A Habit cselekménye egy Jézus fétises lányról szól, aki összekeveredik egy kábítószer-kereskedővel. A zűrös kapcsolatból való kijutás érdekében apáca álcát húz magára. Az orrpiercing, a belőtt haj és a hagyományos fityula sem marad el, írja a The Guardian. 

Egyre több petíció

A Warner Bros-t és a Lionsgate-et célzó petícióban leírtak szerint a Habit film leszbikusként ábrázolja Jézust, habár erről egyetlen nyilvános jelentés sem számol be. Többek azonban úgy vélik, az alkotás istenkáromló, keresztényeket megalázó szenny. 

Film azokról a fiatalokról, akiket keresztény átnevelő táborban akartak kigyógyítani homoszexualitásukból – Előzetes!

A történet 1993-ban játszódik. A címbeli Cameront, Chloë Grace Moretz főszereplésével, egy konzervatív keresztény táborba küldik, hogy “kineveljék homoszexualitását”. A melegeket kezelő terápiás központba azért kell mennie, mert rajtakapták, hogy egy lánnyal csókolózott. A táborban találkozik a hozzá hasonlóan “furcsa” Jane-nel (Sasha Lane) és Adammel (Forrest Goodluck), akikkel együtt lázad a vallásos tábor eszméi ellen.

A projekt az Egymillió Anya szervezet tiltakozását is kiváltotta. Szerintük a film szentségtelen és megfélemlíti a hit embereit. A szervezet is megkezdte a saját petícióját, amelyet már 69 ezren írtak alá. A keresztény csoportok azonban nemcsak a Habit, de a PornHub felszámolását is követelték, amiért a csatorna nem szűrte ki a pedofil tartalmakat. 


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból