Ostobaságnak nevezte a PDSZ azt, amit Orbán Viktor mondott arról, hogy "genderőrület" folyna az oktatásban.

Orbán Viktor szerdán Egerben kampányolt a gyermekvédelminek nevezett népszavazás mellett, írja24.hu.

Mi elvárjuk a tanároktól, elvárjuk az iskolától, hogy ne neveljék át a gyerekeinket. Nem adtuk át a jogunkat soha senkinek, hogy más határozza meg helyettünk, mikor, hogyan kell a gyerekeinket szembesíteni az életnek ezekkel a nagyon nehéz kérdéseivel.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nem ment el szó nélkül a kijelentések mellett, és válaszában elmondta, a tanárok mit várnak el tőle. 

Az iskolákban, óvodákban nincs »genderőrület«, úgyhogy nincs mit megállítani, ahogy nincs nem-átalakításra nevelés és egyéb, a miniszterelnök által állított ostobaságtól sem kell tartani.

A szakszervezet kijelentette, a kormány népszavazásának sincsen alapja. Hozzátették, hogy amennyiben ezek az aggályok lennének az akadályozói, hogy „végre emberhez méltó javadalmazást adjon a közoktatásban dolgozóknak”, akkor máris elkezdheti a béremeléssel és a munkaterhelések csökkentésével kapcsolatos munkálatokat.

A PDSZ arra kérte a kormányfőt, hogy álljon le a pedagógusok elleni hangulatkeltéssel.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.