A petesejtdonáció és a béranyaság hozta össze a két önzetlen barátnőt

Rena Miras-Pye és Jemma Black is szeretett volna gyermektelen párokon segíteni, végül együtt lettek béranyák.

Barátnők és béranyák

A legjobb barátnők mindenütt a világon szeretik megosztani egymással a hobbijukat és a szabadidejüket: együtt szoktak vásárolgatni, beülni egy kávéra, edzőterembe járni vagy közös nyaralást szerveznek. De az, amit Rena Miras-Pye és Jemma Black tett, egészen példátlan, írja a Mirror.

A barátnők úgy döntöttek, hogy vadidegen pároknak segítenek szülővé válni – ha lehet, egyszerre. A két nő az internet segítségével ismerkedett meg 2016-ban, amikor Black Miras-Pye petesejtdonációval kapcsolatos tapasztalatairól érdeklődött, miután olvasta a jelenleg 40 éves tanárnő beszámolóját.

Petesejtdono Beranya Baratnok

Nem sokkal később a két birminghami asszony személyesen is találkozott, majd elhatározták, hogy közösen belevágnak a béranyaságba is. Az önzetlen kaland azonban nem indult könnyen, mert Miras-Pye-nak két sikertelen beültetése is volt, míg Black elsőre terhes lett.

Jemma és én is könnyen teherbe estünk a gyerekeinkkel, szerencsések vagyunk. Ugyanakkor mindketten közelről láttuk, ahogy az ismerőseink milyen megpróbáltatásokon mennek keresztül, hogy gyerekük legyen, és elhatároztuk, hogy segítünk a meddő pároknak. 35 évesen petesejtet adományoztam egy párnak, amelyből egy ikerpár és egy harmadik kislány is született. Több információm nincs is a családról, de nagyon jó érzés segíteni másoknak a szülővé válásban” – nyilatkozta a háromgyermekes Miras-Pye.

Közös gyermekvárás

Jemma Black Miras-Pye tapasztalatait megismerve szintén petesejtdonor lett, de úgy érezte, még nem merítette ki a lehetőségeit. 2018-ban a két barátnő közösen csatlakozott a brit béranyák egyesületéhez. Miras-Pye kezdetben hezitált, de amikor megismerkedett egy szimpatikus párral, elmúltak a kételyei és már ő is segíteni akart.

„Néha lelkiismeretfurdalás gyötört, amiért nekem sikerült rögtön az első lombik, Renának pedig nem, de mindig számíthatott a támogatásomra” – mondta az eladóként dolgozó Black.

A harmadik próbálkozás azonban Miras-Pye számára is sikert hozott, 2019 októberében pozitívat tesztelt. Három hónappal később Black ismét terhes lett egy másik pár kisbabájával, így a barátnők együtt töltötték terhességük nagy részét.

„Öt hónapon át együtt voltunk kismamák, egyszerre hordtuk ki a babákat. El nem tudom mondani, mekkora támogatást jelentett ez nekem” – nyilatkozta Miras-Pye.

Egy amerikai asszony esete viszont azt mutatja, hogy a természet néha megtréfálja azokat a párokat is, akik már nem szeretnének több gyermeket.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk