Tematikus műsorokkal emlékezik a közmédia a 100 éve született Pilinszky Jánosra, a huszadik század magyar irodalmának egyik legjelentősebb alkotójára — közölte az MTVA Sajtó- és Marketing Irodája pénteken az MTI-vel.

Pilinszky-verseket adnak elő

Pilinszky János életművét a Duna Televízió Tanúságtevők és Katolikus Krónika című műsora mutatja be vasárnap — olvasható a közleményben.

A Tanúságtevők című műsorában vasárnap 11 órakor látható a Pilinszky100 című rendhagyó adás, amelyben Turek Miklós színművész és a Kosbor együttes ad elő Pilinszky-verseket.

Pilinszky 100 Pilinszky János Közmédia Mtva Tanusagtevok Katolikus Kronika
Idén Országszerte Számos Irodalmi Témájú Eseménnyel És Online Programmal Készülnek A Kulturális Élet Szervezői Pilinszky János Születésnapjának 100. Évfordulójára. / Fotó: Hunyady József / Fortepan

A verszenei kalandozás mellett Keserű György piarista szerzetes beszél a költő jelentőségéről, személyes kapcsolatáról műveivel azon a helyen, ahol Pilinszky diák volt.

Gyötrelmes útkeresésből fakadt Pilinszky János istenhite

A hitélet és a vallás szerepe is helyet kap az emlékadásban, megmutatkozik Pilinszky mély istenhite, amely az őszinte, gyötrelmes útkeresésből fakad.

Kapcsolódó cikk

A csatorna Katolikus Krónika című műsorában vasárnap délelőtt 8.35-től szintén Pilinszky János lesz a középpontban. Az adásban Nágel Kornél grafikusművész bemutatja a Pilinszky inspirálta műveit és vall a költőhöz fűződő viszonyáról.

A 100 éve született és 40 éve elhunyt Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas Pilinszkyre idén országszerte számos irodalmi témájú eseménnyel és online programmal készülnek a kulturális élet szervezői.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet