Pilinszky100: Tematikus műsorokkal emlékezik Pilinszky Jánosra a közmédia

Tematikus műsorokkal emlékezik a közmédia a 100 éve született Pilinszky Jánosra, a huszadik század magyar irodalmának egyik legjelentősebb alkotójára — közölte az MTVA Sajtó- és Marketing Irodája pénteken az MTI-vel.

Pilinszky-verseket adnak elő

Pilinszky János életművét a Duna Televízió Tanúságtevők és Katolikus Krónika című műsora mutatja be vasárnap — olvasható a közleményben.

A Tanúságtevők című műsorában vasárnap 11 órakor látható a Pilinszky100 című rendhagyó adás, amelyben Turek Miklós színművész és a Kosbor együttes ad elő Pilinszky-verseket.

pilinszky 100 pilinszky jános közmédia mtva tanusagtevok katolikus kronika
Idén országszerte számos irodalmi témájú eseménnyel és online programmal készülnek a kulturális élet szervezői Pilinszky János születésnapjának 100. évfordulójára. / Fotó: Hunyady József / Fortepan

A verszenei kalandozás mellett Keserű György piarista szerzetes beszél a költő jelentőségéről, személyes kapcsolatáról műveivel azon a helyen, ahol Pilinszky diák volt.

Gyötrelmes útkeresésből fakadt Pilinszky János istenhite

A hitélet és a vallás szerepe is helyet kap az emlékadásban, megmutatkozik Pilinszky mély istenhite, amely az őszinte, gyötrelmes útkeresésből fakad.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A csatorna Katolikus Krónika című műsorában vasárnap délelőtt 8.35-től szintén Pilinszky János lesz a középpontban. Az adásban Nágel Kornél grafikusművész bemutatja a Pilinszky inspirálta műveit és vall a költőhöz fűződő viszonyáról.

A 100 éve született és 40 éve elhunyt Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas Pilinszkyre idén országszerte számos irodalmi témájú eseménnyel és online programmal készülnek a kulturális élet szervezői.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból