A szexuális zaklatások miatt végleg befellegzett Plácido Domingo karrierje

Távozik a Los Angeles-i Operaház főigazgatói posztjáról Plácido Domingo, miután több mint tízen vádolták meg több évtizedre visszamenően szexuális zaklatással, írja a The Guardian.

Domingo egyúttal lemondta az összes fellépését is a Los Angeles-i Operaházban, és ezzel valószínűleg le is zárult fél évszázados amerikai karrierje, mert az Egyesült Államokban nincs több tervezett szereplése.

Bejelentése egy héttel azután jött, hogy lemondta minden fellépését a New York-i Metropolitan Operaházban egy nappal a bemutató előtt, mert egyre nagyobb nyomás helyeződött rá házon belül.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Los Angeles-i Operaház nagyon közel áll a szívemhez, és legfontosabb örökségeim közé sorolom annak létrehozását és felépítését. Ugyanakkor az ellenem irányuló közelmúltbéli vádak olyan atmoszférát teremtettek, hogy az veszélyeztette a munkámat[/perfectpullquote]

– írta a New York Times-hoz eljuttatott közleményében Domingo.

placido domingo szexuális zaklatás botrány
Plácido Domingo világhírű operaénekes / Fotó: Getty Images

Bár Placido Domingónak elvileg több fellépése is van még Európában, a 78 éves operaénekes rengeteg kritika éri azóta, hogy az 1980-as években állítólag több nőt is szexuálisan zaklatott. A beszámolók szerint csókolgatta, fogdosta őket, és azzal fenyegetett, árt a karrierjüknek, ha ellenállnak.

A Los Angeles-i Operaház független vizsgálatot rendelt el az ügyben, majd később újabb 11 nő állt elő saját történetükről a zaklatásról.

Scarlett Johansson szerint ártatlan Woody Allen a szexuális zaklatás vádjában

Woody Allen évek óta botrányban úszik azzal a váddal, hogy szexuális zaklatta Dylan Farrow színésznőt, akt egykori feleségének is tudhat. Ez azt is magával vonta, hogy ugyan elkészült új filmje, az A Rainy Day in New York, ám nem kapott zöld utat. Szinte pontosan egy évvel ezelőtt számoltunk be róla, hogy az Amazon jegeli a vászonra vitelét.

Angela Turner Wilson azt állítja, Plácido Domingo benyúlt a ruhája alá és megfogta a melleit, pont azelőtt, hogy közösen léptek színpadra a Washingtoni Operaházban az 1999/2000-es idényben.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Fájt. Utána azt kellett eljátszanom a színpadon, hogy szerelmes vagyok belé[/perfectpullquote]

– fogalmazott az operaénekes.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból