Nézem Színház A szexuális zaklatások miatt végleg befellegzett Plácido Domingo karrierje

A szexuális zaklatások miatt végleg befellegzett Plácido Domingo karrierje

Promóció

Távozik a Los Angeles-i Operaház főigazgatói posztjáról Plácido Domingo, miután több mint tízen vádolták meg több évtizedre visszamenően szexuális zaklatással, írja a The Guardian.

Promóció
- Advertisement -

Domingo egyúttal lemondta az összes fellépését is a Los Angeles-i Operaházban, és ezzel valószínűleg le is zárult fél évszázados amerikai karrierje, mert az Egyesült Államokban nincs több tervezett szereplése.

Bejelentése egy héttel azután jött, hogy lemondta minden fellépését a New York-i Metropolitan Operaházban egy nappal a bemutató előtt, mert egyre nagyobb nyomás helyeződött rá házon belül.

A Los Angeles-i Operaház nagyon közel áll a szívemhez, és legfontosabb örökségeim közé sorolom annak létrehozását és felépítését. Ugyanakkor az ellenem irányuló közelmúltbéli vádak olyan atmoszférát teremtettek, hogy az veszélyeztette a munkámat

– írta a New York Times-hoz eljuttatott közleményében Domingo.

Plácido Domingo világhírű operaénekes / Fotó: Getty Images

Bár Placido Domingónak elvileg több fellépése is van még Európában, a 78 éves operaénekes rengeteg kritika éri azóta, hogy az 1980-as években állítólag több nőt is szexuálisan zaklatott. A beszámolók szerint csókolgatta, fogdosta őket, és azzal fenyegetett, árt a karrierjüknek, ha ellenállnak.

A Los Angeles-i Operaház független vizsgálatot rendelt el az ügyben, majd később újabb 11 nő állt elő saját történetükről a zaklatásról.

Scarlett Johansson szerint ártatlan Woody Allen a szexuális zaklatás vádjában

Woody Allen évek óta botrányban úszik azzal a váddal, hogy szexuális zaklatta Dylan Farrow színésznőt, akt egykori feleségének is tudhat. Ez azt is magával vonta, hogy ugyan elkészült új filmje, az A Rainy Day in New York, ám nem kapott zöld utat. Szinte pontosan egy évvel ezelőtt számoltunk be róla, hogy az Amazon jegeli a vászonra vitelét.

Angela Turner Wilson azt állítja, Plácido Domingo benyúlt a ruhája alá és megfogta a melleit, pont azelőtt, hogy közösen léptek színpadra a Washingtoni Operaházban az 1999/2000-es idényben.

Fájt. Utána azt kellett eljátszanom a színpadon, hogy szerelmes vagyok belé

– fogalmazott az operaénekes.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3