A COVID-19-járvány miatt nem egy vállalat kénytelen leállni és a foglalkoztattjait kényszerpihenőre ereszteni. A válságos időszakban azonban olyan cégek is anyagi problémákba ütköznek, akikre elsőre nem is gondolnánk. 

Mindenki otthon

A koronavírus miatt a legtöbb ország komoly intézkedéseket rendelt el. Bezárnak az üzletek, a szórakozóhelyek és az oktatási intézmények, rég várt események maradnak el, továbbá mindenki az otthon maradást pártolja. Egyelőre úgy néz ki, csak az izolációval lehet megakadályozni a vírus terjedését, ezzel megelőzve az egészségügyi rendszer túlterhelődését. 

Pornoipar Koronavirus Leallas
A Pornóipar Is Leállhat A Koronavírus Miatt / Fotó: Charles Deluvio

A járvány azonban súlyos gazdasági következményekkel is jár. Számtalan vállalat kénytelen leállni, teljesen bezárni vagy elbocsátania a foglalkoztatottjait. Így van ezzel a pornóipar is, ahol számtalan erotikus filmet rendező cég kénytelen volt lemondani a forgatásokat a kialakult helyzet miatt. Egymáshoz való közeledés nélkül ugyanis nem lehet szexvideót felvenni. 

A The Free Speech Coaliton (FSC), a felnőtt film gyártó cégek közössége Amerikában sürgősen felhívta a figyelmet az azonnali leállásra a vírus terjedésének megelőzése érdekében. Egyhetes kényszerszünetre volt már példa a pornóiparban, amikor 2018-ban az egyik színészről kiderült, hogy pozitív lett a HIV-tesztje. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Ez nem egy tipikus alkotási folyamatnak a leállása, ahol egy konkrét veszélytől védjük meg a színészeinket az izolációval. Ez a kényszerszünet a felnőtt ipar válasza az egészségügyi hatóságoknak és a társadalommal való közös munka…hogy megvédjük a védtelenebb populációkat és a saját egészségügyi rendszerünket    [/perfectpullquote]

– mondja Mike Stabile, a FSC szóvivője. A helyzetre aztán mindenki máshogy reagál, valamelyik felnőtt filmet gyártó céget jobban érinti a dolog, súlyos veszteségekkel kell számolniuk, míg mások viszonylag pozitívak a felkészültségük folytán. 

Mindenki máshogyan reagál

Sam Morris, az Angliában tevékenykedő homoszexuális erotikus művész és előadó saját weboldala szinte összeomlott a hatalmas nézettségtől, amióta a karantén néhány országban kezdetét vette. Ugyan nagy az érdeklődés Morris munkája iránt, a felnőtt filmipar egyik fontos tényezője, hogy folyamatosna megújúló tartalmakkal szolgálja ki a  fogyasztókat, ez az izoláció miatt azonban nehezen kivitelezhető. Sam Morris ugyan örül weboldalának pillanatyni fellángolása miatt, de némiképp sejti, hogy új tartalom hiányában ez nem fog sokáig tartani. 

https://www.instagram.com/p/B9HtPi7g7wb/

Hasonló problémát igyekszik kiküszöbölni Keith Miller is, a las vegas-i Helix Studio vezetője. A vállalat egyelőre nem állt le a filmkészítéssel, de napról-napra figyelik az eseményeket, és a történések alapján hoznak döntést. A forgatásaik során általában öt embert foglalkoztatnak, beleértve a színészeket és a stábot. Elmondása szerint így a kis csapatnak bőven van helye elkülönülni egymástól, ha végeztek pár snittel. 

Steven Spielberg lánya pornókarrierbe kezd, hamarosan jön az első film is

Steven Spielberg lánya pornókarrierbe kezd Sztriptíztáncosként is vállalna munkát Steven Spielberg lánya A 23 éves Mikaela a The Sunnak adott exkluzív interjút, amelyben elmondta, az erotikus iparban fog dolgozni: már el is kezdett önálló pornóvideókat készíteni, a jövőben pedig sztriptíztáncosként szeretne munkát vállalni, de ahhoz még át kell esnie egy engedélyeztetési eljáráson.

Erika Lust, egy spanyol felnőtt filmet gyártó cég vezetője azonban nem bízta a véletlenre a dolgot. Az összes irodájukat bezárták és leállították a forgatásokat. Ez némiképp köszönhető annak is, hogy Spanyolország az egyik legérintettebb ország a koronavírust illetően. Jelenleg mindent szüneteltetnek, hogy az idő elteltével pontosabb képet kapjanak a helyzetről. Remélik, ha lenyugodnak a dolgok, újrakezdhetik a munkát. Ha ez azonban a közeljövőben nem következne be sem kell aggódniuk tekintve, hogy hat hónapra előre dolgoznak, így fél évig még folyamatosan képesek új tartalommal ellátni a fogyasztókat. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A szexmunka egy valós munka, így az előadók is megérdemlik, hogy rendes fizetést kapjanak [/perfectpullquote]

mondja Erika Lust, aki szerint a legfontosabb most, hogy anyagilag minden színészt támogatni tudjanak. Ugyan a PornHub ingyenessé tette a prémium csomagjukat, Lust szerint az eredeti ár kifizetésével a felhasználók hozzájárulnak a videókon szereplők munkájához, befolyásolják a megélhetésüket és azt is, hogy lépesek lesznek-e új tartalmat gyártani számukra vagy sem. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.