Követem Élet + Stílus A pornóipar is leállhat a koronavírus miatt 

A pornóipar is leállhat a koronavírus miatt 

Promóció

A COVID-19-járvány miatt nem egy vállalat kénytelen leállni és a foglalkoztattjait kényszerpihenőre ereszteni. A válságos időszakban azonban olyan cégek is anyagi problémákba ütköznek, akikre elsőre nem is gondolnánk. 

Mindenki otthon

Promóció
- Advertisement -

A koronavírus miatt a legtöbb ország komoly intézkedéseket rendelt el. Bezárnak az üzletek, a szórakozóhelyek és az oktatási intézmények, rég várt események maradnak el, továbbá mindenki az otthon maradást pártolja. Egyelőre úgy néz ki, csak az izolációval lehet megakadályozni a vírus terjedését, ezzel megelőzve az egészségügyi rendszer túlterhelődését. 

A pornóipar is leállhat a koronavírus miatt / Fotó: Charles Deluvio

A járvány azonban súlyos gazdasági következményekkel is jár. Számtalan vállalat kénytelen leállni, teljesen bezárni vagy elbocsátania a foglalkoztatottjait. Így van ezzel a pornóipar is, ahol számtalan erotikus filmet rendező cég kénytelen volt lemondani a forgatásokat a kialakult helyzet miatt. Egymáshoz való közeledés nélkül ugyanis nem lehet szexvideót felvenni. 

A The Free Speech Coaliton (FSC), a felnőtt film gyártó cégek közössége Amerikában sürgősen felhívta a figyelmet az azonnali leállásra a vírus terjedésének megelőzése érdekében. Egyhetes kényszerszünetre volt már példa a pornóiparban, amikor 2018-ban az egyik színészről kiderült, hogy pozitív lett a HIV-tesztje. 

Ez nem egy tipikus alkotási folyamatnak a leállása, ahol egy konkrét veszélytől védjük meg a színészeinket az izolációval. Ez a kényszerszünet a felnőtt ipar válasza az egészségügyi hatóságoknak és a társadalommal való közös munka…hogy megvédjük a védtelenebb populációkat és a saját egészségügyi rendszerünket   

– mondja Mike Stabile, a FSC szóvivője. A helyzetre aztán mindenki máshogy reagál, valamelyik felnőtt filmet gyártó céget jobban érinti a dolog, súlyos veszteségekkel kell számolniuk, míg mások viszonylag pozitívak a felkészültségük folytán. 

Mindenki máshogyan reagál

Sam Morris, az Angliában tevékenykedő homoszexuális erotikus művész és előadó saját weboldala szinte összeomlott a hatalmas nézettségtől, amióta a karantén néhány országban kezdetét vette. Ugyan nagy az érdeklődés Morris munkája iránt, a felnőtt filmipar egyik fontos tényezője, hogy folyamatosna megújúló tartalmakkal szolgálja ki a  fogyasztókat, ez az izoláció miatt azonban nehezen kivitelezhető. Sam Morris ugyan örül weboldalának pillanatyni fellángolása miatt, de némiképp sejti, hogy új tartalom hiányában ez nem fog sokáig tartani. 

New Other Boys, & Lovers feature tomorrow for www.sammorris.me 🌙 Who will it be?

1,801 Likes, 4 Comments – Sam Morris (@justsammorris) on Instagram: “New Other Boys, & Lovers feature tomorrow for www.sammorris.me 🌙 Who will it be?”

Hasonló problémát igyekszik kiküszöbölni Keith Miller is, a las vegas-i Helix Studio vezetője. A vállalat egyelőre nem állt le a filmkészítéssel, de napról-napra figyelik az eseményeket, és a történések alapján hoznak döntést. A forgatásaik során általában öt embert foglalkoztatnak, beleértve a színészeket és a stábot. Elmondása szerint így a kis csapatnak bőven van helye elkülönülni egymástól, ha végeztek pár snittel. 

Steven Spielberg lánya pornókarrierbe kezd, hamarosan jön az első film is

Steven Spielberg lánya pornókarrierbe kezd Sztriptíztáncosként is vállalna munkát Steven Spielberg lánya A 23 éves Mikaela a The Sunnak adott exkluzív interjút, amelyben elmondta, az erotikus iparban fog dolgozni: már el is kezdett önálló pornóvideókat készíteni, a jövőben pedig sztriptíztáncosként szeretne munkát vállalni, de ahhoz még át kell esnie egy engedélyeztetési eljáráson.

Erika Lust, egy spanyol felnőtt filmet gyártó cég vezetője azonban nem bízta a véletlenre a dolgot. Az összes irodájukat bezárták és leállították a forgatásokat. Ez némiképp köszönhető annak is, hogy Spanyolország az egyik legérintettebb ország a koronavírust illetően. Jelenleg mindent szüneteltetnek, hogy az idő elteltével pontosabb képet kapjanak a helyzetről. Remélik, ha lenyugodnak a dolgok, újrakezdhetik a munkát. Ha ez azonban a közeljövőben nem következne be sem kell aggódniuk tekintve, hogy hat hónapra előre dolgoznak, így fél évig még folyamatosan képesek új tartalommal ellátni a fogyasztókat. 

A szexmunka egy valós munka, így az előadók is megérdemlik, hogy rendes fizetést kapjanak 

mondja Erika Lust, aki szerint a legfontosabb most, hogy anyagilag minden színészt támogatni tudjanak. Ugyan a PornHub ingyenessé tette a prémium csomagjukat, Lust szerint az eredeti ár kifizetésével a felhasználók hozzájárulnak a videókon szereplők munkájához, befolyásolják a megélhetésüket és azt is, hogy lépesek lesznek-e új tartalmat gyártani számukra vagy sem. 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3