“Csak azt akarjuk, ami mindenki másnak egyértelmű” – Tüntetést szerveznek a nem- és névváltoztatási kérelmek ügyért

Felvonulást és tüntetést szervez a Prizma transznemű közösség. A szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint, az állami hivatalos másfél éve nem hajlandók elbírálni a nem- és névváltoztatási kérelmeket.

Felvonulást és demonstrációt tart szombaton 14 órától, a Kossuth téren a Prizma transznemű közösség, amiért az állami hivatalok másfél éve nem hajlandóak elbírálni a nem- és névváltoztatási kérelmeket.
prizma transznemű közösség tüntetés névváltoztatás
Prizma transznemű közösség tüntetése

A szervezők a közleményben azt írják, olyan nők kénytelenek most férfi névvel és igazolványokkal munkát keresni, ügyeket intézni, akiket mindenki magától értetődően nőknek fogad el és lát, akár egy uszoda öltözőjében is.

A Ralph Lauren az LMBTQ-közösséget támogatja új Pride-kollekciójával

A Ralph Lauren Pride-tematikájú kollekciójának arcai is az LMBTQ-közösség tagjai. A line-up szerepelteti Jacob Bixenman modellt, az olimpiai atléta Gus Kenworthy-t, Harper Watters balett-táncost és a Hetrick-Martin Institute queer ifjúsági csoport tagjait, Evrishát, Tyriq-t és Cory-t. A ( Pradara jellemző, hogy mozifilmes eszközökkel ünnepli dizájn termékeit.

Olyan férfiak kénytelenek női papírokkal élni, akiket apának szólítanak a gyerekeik, fiamnak a szüleik, és nagy meglepetést keltenének, ha egyszer a női mosdóba, öltözőbe mennének.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Csak azt akarjuk, ami mindenki másnak egyértelmű: hogy ne kelljen magyarázkodni minden hivatalos ügyben, hogy ne utasítsanak vissza minket ügyintézésnél azzal, hogy ez valaki más  igazolványa. Nem azok vagyunk, nem úgy nézünk ki, mint ahogy azt a hivatalos nemünk és nevünk alapján elvárnák[/perfectpullquote]

– írták a Prizma transznemű közösség vezetői közleményükben.

Taylor Swift okkal áll ki a LMBTQ-emberekért, pedig nemrég még mélyen hallgatott

Taylor Swift nemrégiben megjelent számában, a You Need to Calm Down című dalban a queer-közösség nagyjai jelennek meg. A videóklipben egy konkrét kérés is megjelenik, amiben Swift arra kéri a rajongókat, hogy írják alá a petíciót az esélyegyenlőségi-törvény elfogadásáért. Swift szerint ugyanis mindenki diszkriminációban részesül, aki nem fehér bőrű heteroszexuális férfi.

Hozzátették, azért tartanak demonstrációt, “hogy ne kényszerüljünk feltárni transz voltunkat akkor és olyan helyzetekben, amikor ezt nem szeretnénk. Hogy ne mások jóindulatán múljon, hogy zaklatnak, bántanak, gúnyolódnak-e rajtunk.”


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból