Fegyverkísérletre figyelmeztettek egy Angliánál nagyobb orosz félszigetet, amelynek során egy orosz interkontinentális ballisztikus rakétát indítanak el Putyin tervének megfelelően.

Bár nem világos, hogy melyik rakétát használják fel a kilövés során, a Kamcsatka régió lakóit figyelmeztették a tisztviselők a közelgő fegyvertesztre, írja a DailyStar.

Az orosz erők előző fegyvertesztje április 20-án történt, akkor Vlagyimir Putyin egy Sátán-2-vel, egy silóból indítható interkontinentális ballisztikus rakétával próbálta ki erőit. Az év későbbi szakaszában az oroszok arra készülnek, hogy kipróbálják a Szarmat hiperszonikus ballisztikus rakétájukat.

A kamcsatkai tisztviselők figyelmeztették a közelben élőket és a környéken tartózkodó turistákat, hogy a rakétakísérlet viszonylag hamar megtörténik, a tervezett kilövés június 6. és június 10. között lesz.
A Kura kísérleti tartomány fogadja a robbanást, és a tisztviselők arra figyelmeztetnek, hogy több területen fennáll a veszélye, hogy “leesnek a hordozórakéta elválasztó részei vagy töredékei”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet