Vlagyimir Oseckin azt állítja, hogy egy orosz bérgyilkos követte őt a franciaországi házáig egy merénylet során, amely azután hiúsult meg, hogy Putyin kritikusa piros pontot észlelt a falán.

A 41 éves Vlagyimir Oseckin a gulagu.net kínzásellenes csoport száműzött alapítója, amely az orosz börtönökben elkövetett visszaélések ellen kampányol. Neki köszönhető, hogy kiszivárogtak a bizonyítékul szolgáló videók arról, hogy az FSZB biztonsági szolgálata és az orosz börtönhatóságok brutálisan megerőszakolták és megcsonkították a rabokat, írja a DailyStar.

A Bellingcat nyomozója és Christo Grozev orosz szakértő egyaránt figyelmeztette Oseckint a Putyin bérgyilkosaira-osztagra. Februárban körülbelül 100 000 eurós (közel 41 millió forintos) jutalmat írt ki a fejére, és úgy gondolják, hogy egy bérgyilkost béreltek fel, hogy „likvidálja”.

A férfi a családjával együtt a hegyekbe menekült a figyelmeztetés hatására, és amikor éppen a gyerekeivel vacsorázott, a perifériás látásával kiszúrta a célkereszt piros pontját.

A speciális szolgálatok nyomoznak az ügyben, azt egyelőre nem tudni, őrizetbe vettek-e valakit. A szomszédok arról számoltak be, hogy lövéseket hallottak, de sem Osecki, sem családja nem sérült meg.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet