Meg nem erősített jelentések szerint Vlagyimir Putyint egy lehetséges merényletkísérlet érte, az autóját vehették célba.

Helyi jelentések szerint Vlagyimir Putyin hivatalos limuzinjából „hangos csattanás” hallatszott, majd erős füst áradt a bal első kereke közeléből, írja a DailyStar

Végül az orosz elnök sértetlen maradt. Közben a hírek szerint Putyin több testőre is eltűnt, és az uralkodó mozgásával kapcsolatos titkos információk veszélybe kerültek.

Putyin négy autó kíséretében indult hivatalos rezidenciája felé. Ő a harmadikban ült, az első útját egy mentőautó állta, ezért a második kerülőutat választott, amikor az elnök autójából csattanás hallatszott, majd füst szállt fel a járműből. „Ezt követően egy férfi holttestét találták meg, aki a mentőautót vezette, és ez blokkolta az első autót a felvonóról” – mondta az SVR General. Az eset után hárman eltűntek, azok a személyek, akik az első autóban ültek. A járművet üresen találták meg néhány kilométerre az incidenstől.

Putyin számos közeli szövetségese halt meg megmagyarázhatatlan balesetekben az elmúlt hónapokban, felkeltve azt a pletykát, hogy belülről indultak lépések az orosz vezető ellen.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet