Vlagyimir Putyin kijelentette, ha az EU ársapkát vezet be, leállítja az energiaszállítást.

Vlagyimir Putyin szerdán a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon jelentette be, hogy Oroszország se gázt, se olajat, se szenet nem fog küldeni Európának, ha ársapkát vezetnek be, írja168.

Ennek előzménye, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn beszélt arról, milyen eszközökkel kezelné a növekvő energiaárakat.

Az ötpontos tervben szerepelt az Oroszországból érkező gáz árának maximalizálása is.

Ezen kívül a terv szerint előírnák a tagállamoknak a csúcsidőben történő áramfogyasztás mérséklését, maximalizálnák azoknak a vállalkozásoknak a bevételét, amelyek saját erőből termelnek magukat áramot, hogy ne jussanak aránytalanul nagy haszonhoz és különadót szabnának ki a nagy nyereséget termelő energiacégekre. Az ebből befolyó összeget nehéz helyzetben lévő háztartásoknak és vállalkozásoknak adnák, illetve a tagállamok tiszta és saját energia előállítását célzó projektekbe fektethetnék. Az olyan energiacégeket, amelyek közszolgálatért felelősek és nehéz helyzetben vannak, külön pénzügyi támogatással segítenék.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.