Vlagyimir Putyin kijelentette, „minél hamarabb” véget vet a háborúnak, majd az orosz csapatok pusztító csapást mértek egy ukrán atomerőműre.

Az orosz erők támadást indítottak a Mikolajiv régióban található pivdennoukrainszki erőmű ellen – Ukrajna második legnagyobb erőműve –, robbanást okozva mindössze 300 méterre a reaktoroktól, írja a DailyStar.

A támadás megrongálta az erőmű épületeit, a közeli vízerőművet és a távvezetékeket, és több mint 100 ablak tört be. Az erőműtől nem messze egy térfigyelőkamera egy hatalmas robbanást rögzített.
Az ukrán állami nukleáris vállalat, az Energoatom az incidenst követően azt mondta: „Jelenleg a [Pivdennoukrainszki Atomerőmű] mindhárom erőművi blokkja normálisan működik.

A támadás nem sokkal azután történt, hogy Narendra Modi indiai miniszterelnök egy üzbegisztáni találkozón azt mondta Vlagyimir Putyinnak, hogy “a mai korszak nem a háború korszaka”. Amire az orosz elnök azt mondta, “mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb leállítsuk” a háborút.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.