Egy Kreml közeli forrás szerint Putyin azt tervezi, hogy megtiltja a hadköteles korú férfiak számára, hogy elhagyják Oroszországot.

Vlagyimir Putyin televíziós beszédben jelentette be a részleges mozgósítást, 300 ezer tartalékos katonát hívnak be az ukrán frontra. A bejelentés után megugrottak az Oroszországból a szomszédos országokba tartó repülőjegyek árai, és hatalmas forgalmi dugók alakultak ki a grúziai-orosz határon.

Az országból menekülő nagyszámú ember meglepte a Kreml-et, miközben igyekeznek megakadályozni, hogy a harcoló korú férfiak elmeneküljenek, írja a DailyStar.

Egy Kreml-közeli forrás szerint a hadköteles korú orosz férfiaknak hamarosan engedélyt kell kérniük a katonai nyilvántartási és besorozási hivataltól, hogy elhagyhassák az országot. A tilalom már szeptember 28-án életbe léphet.

Kapcsolódó cikk

A tömeges mozgósítástól való félelmet azzal próbálják csillapítani, hogy csak a korábbi katonai gyakorlattal rendelkező oroszokat hívják be, bár az új rendelet nagyon tág nyelvezetet használ.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.