Dmitrij Rogozin bemutatta Oroszország új Sátán-2-es atomfegyverét, amelynek már kezdődnek a tesztei.

Az orosz rakétafőnök félelmetes figyelmeztetést adott ki, amikor bemutatta az ország legújabb rakétáját, amelyet “tömeggyártásra” terveztek, írja a DailyStar.

Dmitrij Rogozin, a Rocosmos orosz űrügynökség munkatársa a hatalmas Sátán-2 atomfegyver előtt pózolva figyelmeztette a Nyugatot az ország új fegyverére. A drámai képen az űrügynökség főnöke látható, amint a fenyegető 116 láb (több mint 35 méter) hosszúságú RS-28 Szarmat ICBM-et felvonultatja a ponyvák alatt egy vasúti szállítóeszközön.
Az új generációs, 200 tonnás rakéta becslések szerint 15 robbanófejet képes szállítani a Föld bármely pontjára közel több mint 25 ezer kilométer/órás sebességgel.

Rogozin közzétette a képet a Telegramon, és azt mondta: “Szarmat. A világ legerősebb globális hatótávolságú nukleáris rakétája új tesztekre és tömeggyártásra készül.” Vlagyimir Putyin korábban dicsekedett a halálos fegyverekkel, és azt mondta, hogy a Sátán-2  „kétszer gondolkodásra kényszeríti azokat, akik megpróbálják megfenyegetni Oroszországot”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk