Nemrég szállítottak az orosz haditengerészetnek egy szuper-tengeralattjárót, amely képes teljes tengerparti városok elpusztítására.

A Belgorod, amely 184 méter hosszú és 30 000 tonnás tömegével a legnagyobb tengeralattjáró az elmúlt 40 évben, hat, 24 méter hosszú Poseidon atomtorpedóval van felfegyverezve, írja a DailyStar.

A Poseidon a legnagyobb torpedó, amelyet valaha építettek a világon, és kétszer akkora, mint egy szokásos tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakéta, és 30-szor nagyobb, mint egy hagyományos “nehézsúlyú” torpedó.
Állítólag 100 megatonnás nukleáris rakományuk van, és olyan erősek, hogy óriási szökőárt és radioaktív csapadékot okozhatnak, ami „széles radioaktív szennyeződést hozna létre, ami hosszú ideig használhatatlanná tenné őket katonai, gazdasági vagy egyéb tevékenységre”.

A szuper-tengeralattjárót pénteken szállították az orosz haditengerészet északi flotta szeverodvinszki főhadiszállására, ahol Nyikolaj Tevmenov főparancsnok elárulta, hogy „kutatásra és tudományos expedíciókra” fogják használni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk