Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke felszólította az ukrán hadsereget, hogy buktassák meg az ország vezetőjét, Volodimir Zelenszkijt.

Nagyon erős jelzőket használt az orosz elnök

Vlagyimir Putyin egy televízióban levetített beszédében közvetlenül az ukrán katonasághoz szólt, akiken ezúton felhívott arra, hogy buktassák meg a vezetőjüket – írta a Népszava

Vegyétek a hatalmat a saját kezetekbe, úgy tűnik, veletek könnyebben tudnék tárgyalni, mint ezzel a drogfüggő, neonáci bandával

– tette egyértelművé Putyin, hogy puccsot akar látni.
Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott az ukrán hadsereghez intézett kérésében, hogy ne hagyják, hogy a „neonácik és a banditák” emberi pajzsként használják a gyermekeiket, a feleségeiket és a szüleiket.

Putyin hadserege egyre beljebb nyomul Kijevbe

Kijevben rendkívül veszélyes volt a mai nap során a helyzet, az orosz hadsereg Csernobil elfoglalása után egyre közelebb került a város központjához. Volodimir Zelenszkij kijelentette, feltehetően ő az első számú célpont, valószínűleg megpróbálják majd megölni.

A nyugati országok több szankciót is kivetettek Oroszországra a háború kirobbantása miatt, azonban ezek elsősorban a bankszektort célozták meg, az orosz gazdaság szempontjából sokkal fontosabb gáz- és olajipart egyelőre nem merték szankcionálni.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk