Folyamatos megy a találgatás arról, hogy Vlagyimir Putyin súlyos egészségügyi problémákkal küzd. A lehetséges utódról szóló pletykák most egy fiatal titokzatos férfira irányulnak.

Az orosz-ukrán háború kezdete óta pletykálják, hogy Vlagyimir Putyin komoly betegségben szenvedhet. De ki venné át az orosz elnök helyét, ha meghalna vagy menesztenék? – tette fel a kérdéstDaily Star

Rövid távon Mikhail Mishustin miniszterelnök venné át automatikusan a hatalmat, ha a vezető meghalna vagy cselekvőképtelenné válna. A Kreml figyelői Dmitry Kovalevet tippelik lehetséges jövőbeli vezetőként. Kovalev, az elnöki adminisztráció tagja, úgy tűnik, azon kevesek egyike, akikben az elnök megbízik .

A feltételezés azután erősödött meg, hogy Putyint és Kovalevet együtt szúrták ki a május 9-ei nemzeti ünnepre rendezett felvonuláson. Kovalev köztudottan nagy jégkorong-rajongó, és a feltételezések szerint a két férfit a sport iránti közös érdeklődés köthette össze.

Egy másik lehetséges utód Nikolai Patrushev lehet. A 70 éves Patrushev idősebb a regnáló vezetőnél, de a pletykák szerint őt választották az elnök helyettesének arra az esetre, ha Putyint meg kell műteni. Patrushev – a KGB egykori kémelhárító tisztje – az Oroszországi Biztonsági Tanácsot vezeti, amely befolyásos testület közvetlenül az államfőnek felel, és útmutatást ad ki az Oroszországon belüli katonai és biztonsági kérdésekről.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet