Puzsér Róbert ismét a 2022-es országgyűlési választásról posztolt, ezúttal Jakab Pétert kritizálta, amiért az ellenzéi vereségért kizárólag Márki-Zay Pétert hibáztatta.

Puzsér Róbert korábban “megsemmisítő kudarcnak” nevezte a Fidesz negyedik kétharmados győzelmét. A kritikus ezúttal az ellenzékről is kifejtette véleményét, amiről a Blikk írt.

‘Vasárnap este az ellenzéki összefogás csúfos összeomlása után az O1G-koalíció eredményváróján Márki-Zay Péter mellett mindössze két politikus lépett színpadra: Donáth Anna és Karácsony Gergely. Mindössze ők érezték úgy, hogy mégiscsak eleget kéne tenniük a minimum minimumának, s mégiscsak a szemébe kéne nézniük azoknak, akik az ő előmenetelükért és megélhetésükért dolgoztak, az ő hatalmuk kiterjesztéséért kampányoltak – no meg azok szemébe sem ártana belenézniük, akik rájuk szavaztak, ha nem is voltak annyian, ahogy remélték.”

Mindössze ők hárman tettek úgy, mint akiknek közük van a vereséghez, mindössze ők vállalták fel a legcsekélyebb mértékű felelősséget, ami a politikában létezik.

“Az MSZP meg az LMP társelnökei az eredmények hallatán úgy felszívódtak a rendezvényről, mint bárhonnan, ahol valaha is kiállást vártak tőlük: Horn Gyula egykori kormánypártja és Schiffer András egykori zöldpártja a semmibe vezető út utolsó állomásán futott össze s vált eggyé. Két olyan párt négy elnöke oldott kereket a vereség hírének hallatán, amelyeknek egyáltalán nincs szavazójuk, amelyek elnökeit senki nem ismeri, de a következő Országgyűlésben egyaránt frakciójuk lesz – egyikük a Fidesszel közösen üzemeltetett parkolási maffiának, másikuk meg Ungár Péter kapcsolatrendszerének köszönheti ezt. Ez a két szervezet ma már nem egyéb, mint bármihez is gyáva, jelleg és jellem nélküli megélhetési politikusok pöcegödre. Felelősséget vállalni? Fellépni a vereség színpadára amellé, aki helyettük szántotta fel az országot és helyettük viselte a sakálmédia aljas támadásait? Ezt a lehetőséget inkább kihagyták” – írta a kritikus, majd Jakab Pétert sem kímélte.

“Jakab Pétert más más fából faragták – ő már a vereség után egy órával minden felelősséget Márki-Zay Péterre hárított, és arról fantáziált, hogy ha az épp elsöprő többséggel megválasztott Orbán Viktort egy hónap vagy egy év múlva elsöpri a népharag, ő készen fog állni, hogy átvegye tőle a kormányzást a maga jól megfizetett, egykori szkinhedekből álló maroknyi csapatával. “

Nos, Jakab Péter a jelek szerint nem pusztán utolsó, jellemtelen áruló, de egy pszichopátiás hazudozó, akinek van pofája ezt azok után előadni, hogy saját kezűleg verte szét a Jobbik húszszázalékos szavazótáborát, és az egykori nemzeti radikális pártot egy lájkvadász Facebook-oldallá gyalázta le.

“Jakab Péter az elmúlt hónapokban ott és azt rakott keresztbe Márki-Zay Péternek, ahol és amit csak bírt. Jakab Péter az ellenzéki összefogáson belül és azzal szemben összefogott Gyurcsány Ferenccel, hogy közösen hackeljék meg az előválasztást. Jakab Péter a mélyproli pózolásával meg a primitív hőbörgésével százezerszám taszította el az ellenzéktől a jobboldaliságra fogékony ellenzéki érzelmű választókat. Nem kétséges, hogy Márki-Zay Pétert súlyos felelősség terheli az ellenzéki verségért – ugyanakkor a Gyurcsánnyal még ma is teljes szinkronban mozgó bőrdzsekis parizerkirály szerepe az összeomlásban elvitathatatlan” – zárta bejegyzését.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet