Quentin Tarantino megkönnyezte Greta Gerwig beszédét

Quentin Tarantino lett az év rendezője, a brutális filmjeiről ismert filmes teljesen elérzékenyült, írja a Dazeddigital.

Amikor a mestered konferálod fel

Greta Gerwig színésznő konferálta fel a rendezőt a Palm Springs-i Filmfesztivál díjátadójakor, ahol Adam Driver, Laura Dern és Jennifer Lopez szintén kitüntetés kapott.

tarantino quentin
Quentin Tarantino is el tud érzékenyülni / Fotó: STEVE GRANITZ

Quentin Tarantino vitathatatlanul a szabadszájú és véres filmjeiről ismert, karrierje összeforrt ezekkel a filmekkel, a Kutyaszorítóbantól kezdve a tavaly bemutatott Volt egyszer egy… Hollywoodig. Amiről Tarantino a legkevés ismert: nyilvánosan könnyen megríkatható lenne.

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

Quentin Tarantino, az egyik legkiválóbb filmes, rengeteg nagyszerű filmet készített karrierje során. Sajátos stílusát azonnal felismerni. Tarantino tekintélyes rajongótáborra, az általa írt és rendezett filmek pedig hatalmas népszerűségre tettek szert az évek során. A Rotten Tomatoes oldalán jól látható, mennyire esik egybe a kritika és a közönség ítélete egy-egy alkotás kapcsán.

Azonban pont ez történt a Palm Springs-i Filmfesztivál díjátadóján, amikor a Greta Gerwing színésznő (Kisasszonyok) a konferálásban elmondta, a rendező miként inspirálta őt saját törekvéseiben.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Quentin Tarantino úgy készít filmeket, mintha a mozi meg tudná menteni a világot. A filmekben Hitler megölhető, a rabszolgákat felszabadítják, és Sharon Tate számára ad még egy esélyt[/perfectpullquote]

– mondta a színésznő, mielőtt átadta az év rendezőjének járó díjat.

Volt egyszer egy Hollywood: A film, amelyben Tarantino saját mítoszával is végzett

Quentin Tarantino legújabb mozija, a Volt egyszer egy… Hollywood az előzetes szerint egy legendás időszakba kalauzol minket. Los Angelesben, 1969 nyarán minden megváltozott. Azonban nem a Manson-gyilkosságot veszi górcső alá. Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Tarantino film Hollywood, Volt egyszer egy hollywood

A cikk folytatódik a következő oldalon, lapozz!

Tarantino meg tudja ölni Hitlert, felszabadítja a rabszolgákat

Grewing természetesen azokra a Tarantino-filmekre gondolt, amelyekben alternatív történelmi vonalvezetést alkalmazott, mint a Becstelen Brigantyk, a Django elszabadul vagy a Volt egyszer egy…Hollywood esetében. A filmekben létező történelmi figurák láthatóak, akik a valós eseményektől függetlenül életben maradnak vagy éppen halnak meg.

tarantino és gerwig
Quentin Tarantino és Greta Gerwig a Palm Springs-i Filmfilmfesztiválon / Fotó: LANDON NORDEMAN

A színésznő beszédben felfedte Tarantino iránit szeretetét, és azt, hogy a tavaly bemutatott Kisasszonyok adaptációját is részben a rendező munkássága inspirálta.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szó szerint olyan módon beszélt rólam, amit a legvadabb álmaiban sem tudnék elképzelni senkitől. Köszönöm![/perfectpullquote]

– köszönte meg könnyes szemmel Tarantino a díjat.

Tarantino a díjat a Volt egyszer egy… Hollywood című filmjéért kapta.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból