Egy 18 évvel ezelőtti eset állítólagos elszenvedője jelentkezett, és már vádat is emeltek R. Kelly ellen Minnesotában. Az énekes közben őrizetben van Chicagóban. 

Hirdetés

Hétfőn, egy minnesotai sajtótájékoztatón jelentette be a helyi ügyész, hogy prostitúcióban való részvétellel vádolják meg R. Kelly Grammy-díjas énekest. Az ügyet súlyosbítja, hogy az állítólagos áldozat még nem volt 18 éves, mikor az eset 2001-ben történt.

A bejelentő valamivel több lehetett 16-nál, mikor R. Kelly a városukban járt 18 évvel ezelőtt, és a rendőrségnek adott beszámolójából kiderült, hogy az autogram mellé a sztár telefonszámát is megkapta.

Felhívta, és R. Kelly meghívta a hotelszobájába, ahol már egyedül várta.

R. Kelly / Fotó: Getty Images

A rövid beszélgetés után 200 dollárt adott a lánynak, hogy táncoljon neki. Az énekes közben levette a köntösét, maszturbálni kezdett, és a lányt is teljesen levetkőztette. A most nagyjából 35 éves nő elmondása alapján szexuális kapcsolat is volt köztük. Ehhez képest R. Kelly ügyvédje tagadja, hogy a szexuális együttlét bármilyen formája megvalósult volna – írja a TMZ.

R. Kelly-t letartóztatták szexuális erőszak vádjával!

A február 22-ei letartóztatást egy újabb videó felbukkanása előzte meg, amin vélhetően R. Kelly látható, ahogy egy kiskorú lányt bántalmaz, írja a Dazeddigital. “(R. Kelly) zenéje továbbra is elérhető a szolgáltatásban, de a Spotify nem fogja aktívan promotálni” – jelentette ki a cég a Billboard nak tett nyilatkozatban.

Ha bebizonyosodik az ellenkezője, R. Kelly 5 évet is kaphat Minnesotában, illetve egy 10 ezer dolláros bírság is várhat rá. Közben az énekes Chicagóban őrizetben van, és várja a tárgyalássorozatot, amibenjó pár, nagyon komoly vádat próbál majd rábizonyítani az ügyész. Van közöttük gyermekpornográfia, kiskorú elcsábítása, de az igazságszolgáltatás akadályozása is. Csak a chicagói vádak alapján kaphat akár 70 évet is.

A Spotify törölte R. Kelly-t playlistjéről “hitvány” magatartás miatt

“(R. Kelly) zenéje továbbra is elérhető a szolgáltatásban, de a Spotify nem fogja aktívan promotálni” – jelentette ki a cég a Billboard nak tett nyilatkozatban. A streaming oldal leszögezte, hogy nem cenzúrázzák a tartalmakat egy előadó viselkedése miatt, de azt akarják, hogy a szerkesztőségi döntések visszatükrözzék a cég értékeit.

A hölgy néhány nappal az után kereste fel a minnesotai rendőrséget, hogy a chicagói ügyész egy sajtótájékoztatón kérte azokat az esetleges áldozatokat, akik a korábbi években kapcsolatba kerültek R. Kellyvel.

Hirdetés