Senki sem sérült meg a rablás során.

A rablás során mobiltelefon és fülhallgatót vettek elő

A BRFK rablás megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 3 fős társaság tagjaival szemben, akik szeptember 19-én 21 óra körül a Gellért-hegyen megfenyegettek négy fiút, hogy adják oda az értékeiket, írja a 444 a Police.hu-ra hivatkozva. Az egyik elkövető a nyomaték kedvéért egy valódinak tűnő pisztolyt is elővett a zsebéből.

A sértettek egy mobiltelefont és egy fülhallgatót adtak át a fenyegetés hatására, majd a tettesek elmenekültek a helyszínről. Senki sem sérült meg. A történtekről csak másnap, szeptember 20-án tettek bejelentést a rendőrségen.

14, 16 és 18 évesek voltak az elkövetők

A BRFK Rablási Osztályának nyomozói azonosították a feltételezett elkövetőket, pénteken a XI. kerületi tartózkodási helyükön elfogták és előállították őket. Az egyiküknél megtalálták és lefoglalták a rablásnál használt fegyvert is, amiről kiderült, hogy egy játékpisztoly.

A 18 éves K. Balázst, a 16 éves F. R-t és a 14 éves F.A-t kétrendbeli rablás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbevételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet