Hogyan heveri ki egy beteg elme, ha szociopata élettársa szakít vele? Az erőszakos, de magát cseppet sem komolyan vevő Ragadozó madarak innen startol. Ez az első szuperhősfilm, ami egy női csapat harcát mutatja be. Cikkünk a film legabszurdabb jeleneteit veszi át.

Vadásznő leteríti a vadat

Vadaszno Madarak 1
Részlet A Ragadozó Madarakból / Fotó: Screen Rant

A film első csúcspontját az a harc jelenti, amibe az inkább szél összefújta, mint toborzott csapat keveredik. Miután szorosabb ismeretségbe kerülnek egy gyémánt után kajtató maffiavezérrel, vagyis a Fekete Maszkkal (Ewan McGregor), igyekeznek mihamarabb kereket oldani. Menekülésük során egy férfi követi Harley Quinn (Margot Robbie) bandáját. Vadásznő (Mary Elizabeth Winstead) az, aki ráveti magát, és brutálisan összeszurkálja. Hatékonyságával társait is lenyűgözi.

Nem minden sofőr jut a mennyekbe

Harley Quinn Ragadozo Madarak 1
Részlet A Ragadozó Madarakból / Fotó: Screen Rant

A Fekete Maszk sofőrje azután töri el a lábát, hogy inzultálja Harley Quinnt. Később megpróbálja lelőni őt, azonban egy teherautós épp akkor kíséreli meg elütni Joker exét. A golyó végül a járművet vezetőt találja el. Ez a jelenet is ékes példája az egész Ragadozó madarakat jellemző kaotikusságnak.

Aki mindig torokra megy

Vadaszno Madarak
Részlet A Ragadozó Madarakból / Fotó: Screen Rant

Vadásznő, azaz Helena Bertinelli Gotham egyik maffiacsaládjának tagjaként nőtt fel. Tizenkilenc éves volt, amikor egy esküvőn egész családját lemészárolták. Ezután csak a bosszúra koncentrált, egyszemélyes háborút kezdve a gothami bűnbandák ellen.

A Ragadozó madarakban nyílpuskával aprítja ellenségeit. Az összes útjára eresztett lövedéke egy-egy torokban lel otthonra, olykor egészen látványos jeleneteket eredményezve így.

Egy visszataszító leszámolás

Keo Madarak
Részlet A Ragadozó Madarakból / Fotó: Screen Rant

Ez a jelenetsor nem a rajzfilmszerű erőszakra megy rá. Célja az, hogy átérezzük a Fekete Maszk gonoszságát, aki elraboltatja az egyik rivális bűnbanda fejét és családját. Mindannyian lefelé csüngnek a plafonról. A Maszk egyik embere  megnyúzza az apa arcát, az anyát pedig megöli. A lányt eleinte elengednék, viszont sírása undort kelt a maffiavezérben, ezért vele is végeznek.

Minden vég nehéz

Victor Zsasz Madarak
Részlet A Ragadozó Madarakból / Fotó: Screen Rant

Victor Zsasz (Chris Messina) a Fekete Maszk legfanatikusabb beosztottja. Gyilkosságai emlékét szó szerint magával hordozza: minden áldozata után egy vágást ejt a bőrén. Vadásznő torkon lövi, majd Harley Quinn tűpárnává lyuggatja.

„Fizethet természetben”

Hiena Madarak Harley Quinn
Részlet A Ragadozó Madarakból / Fotó: Screen Rant

Az alcímben kiemelt mondat akkor hangzik el, amikor Harley megszeretne venni egy egzotikus állatot. A kereskedő környékezi meg így a szakítását hiénavásárlással kompenzálni igyekvő nőt. A következő vágás során már csak azt látjuk, ahogy a dögevő Harley lakásán egy emberi lábszárat csócsál.

Robbanékony búcsú a Fekete Maszktól

Sioni Madarak
Részlet A Ragadozó Madarakból / Fotó: Screen Rant

A maffiavezér a végső leszámolás alatt foglyul ejti Cassandra Caint (Ella Jay Basco), a fiatal gothami lányt, akivel Quinnt akarja sakkban tartani. Igen ám, csak Cain suttyomban meglovasította Harley egyik gránátját, amit sikeresen a Maszk zsebébe csempészett. Miután felmutatja a kioldószeget, a meglepett férfit hamar eltudják lökni maguktól, hogy biztonságos távolságban robbanhasson fel.

A „ne próbáld ki otthon” kategória győztese

Harley Quinn Madarak
Részlet A Ragadozó Madarakból / Fotó: Screen Rant

A film leglátványosabb része valószínűleg a görkorcsolyás üldözés. Quinnt van, hogy motoron vontatják, vagy görkorcsolyával vetődik be egy autóba. Közben repkednek a testek, mindent a káosz, az őrület és a komikum ural. A Ragadozó madarakat hibái ellenére az menti meg, hogy egyáltalán nem próbálja meg komolyan venni magát.

Köszönjük, Screen Rant!

A Ragadozó madarakról itt írtunk korábban.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

goballoon.hu - 2024 július - LinkMarketing - 6

Felkészülés a hőlégballonos repülésre

Ma már nem úgy készülünk egy hőlégballonos sétarepülésre, mint a 2019-ben megjelent “A hőlégballon” című film szereplői, akik az NDK-ból próbáltak megszökni egy ilyen légijárművel.

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.