Egy 82 éves ráktúlélő meghalt, miután elkapta a koronavírust egy barátjától, aki eltitkolta előle, hogy fertőzött volt. A nő legyengült immunrendszere nem bírt a betegséggel.

Elkártyázta barátja életét

Az ohiói Barb Bartolovich immunrendszere legyengült, miután felépült a vérrákból és óvintézkedéseket tett a vírus ellen. Amellett, hogy be volt oltva, igyekezett óvatos emberekkel szocializálódni. Így is szerette volna, amikor barátaival kártyázni mentek, ezért előtte mindenkit megkérdezett, hogy beoltották-e őket. Bartolovich családja azonban azt állítja, hogy az egyik ismerős eltitkolta, hogy koronavírus-fertőzött és ez csak később derült ki – számolt be a WXYZ alapján a Daily Star.

„Valaki úgy döntött, hogy eltitkolja a pozitív tesztjét. Egyedül azután tudtuk ezt meg, hogy Nana megbetegedett” – mondta Bartolovich unokája, Lauren Nash.

Bartolovich asszonyt lélegeztetőgépre helyezték az Ohio állambeli Mercy Health St Elizabeth Health Centerben, mielőtt december 21-én meghalt. Négy gyermekét és 10 unokáját hagyta hátra.
Rak-Tulelo-Belehalt-Koronavirus-Kartyaparti-2
/ Fotó: Abc/Wxyz

Családja szerint intő példa lehet ez mindenkinek

„Ő mindenki számára a minden volt. Ahogy mindenki mondaná, ha ismernéd Barbit, szeretted volna. Túl korán ment el” – mondta Lauren, aki a covid-korlátozások fontosságáról szeretné továbbítani az üzenetet.

"Nem éri meg. Nem éri meg, hogy esetleg bántasz vagy megölsz valakit, csak mert szórakozni akarsz. Egyszerűen elborzadok attól, hogy hol vagyunk és mi történik, hogy nem vesszük figyelembe az emberek életét”

– tette hozzá.

„Egy kis fény volt mindannyiunk számára, Barbara mindig motiválóan hatott a családi összejövetelekre, nyaralásokra és rögtönzött kirándulásokra. Ő volt az ő támogatójukegész életük során és sok leckét tanított nekik” – áll az egyik nekrológjában.
Barbara mottója volt, hogy „Nincs olyan rossz az életben, amit ne lehetne megjavítani.”

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet