Nem túl szerencsés fordulattal mintázták a Dina And The Prince Story készítői a szépség elvesztését. A mesefilmben a fehér angyal feketévé változott, amit a nézők túlságosan rasszistának ítéltek. Ezután nem meglepő, hogy a videó rövid időn belül eltűnt a YouTube csatornáról.

A My Pingu Tv nevű YouTube-csatornán futó Dina And The Prince Story egyik részét 400 000-szer nézték meg. A történetben egy angyal, Dina szerelembe esik egy herceggel, de angyalként nehezére esik a kommunikáció. A herceg ettől szomorú lesz, és Dinának el kell veszíteni a szépségét, hogy képes legyen beszélni a herceggel. Itt kezdődtek a problémák.

Dina And The Prince Story
Nem Éppen Szerencsés Transzformáció / Fotó: Know Your Meme

Dina, aki eredetileg fehér bőrű és barna hajú, feketévé változik. „Most már csúnya vagyok”, mondja a hercegnek, miután elmagyarázza neki, hogyan vesztette el a szépségét. Habár a herceg így is, úgy is szereti az angyalt, kinézetétől függetlenül, a nézőknél eléggé rosszul vette ki magát az átalakulás.

Fekete nők tiltakoztak Cannes-ban a francia filmiparban tapasztalható rasszizmus ellen

Ugyanezek a nők, köztük Nadège Beausson-Diagne, Mata Gabin, Maïmouna Gueye, Eye Haïdar, Rachel Khan, Being Black is Not My Job címen könyvet jelentettek meg. Ebben részletezik a rasszizmust, ami színésznőként éri őket Franciaországban. A Harvey Weinstein-botrány után felerősödik a nők hangja.

Az egyik hozzászóló egyenesen „extrém módon rasszista” jelzővel illette a mesefilmet. Egy másik kommentelő szerint pedig felkavaró, hogy a társadalomban a fekete bőrű nőket még mindig csúnyaként mutatják be, főleg egy olyan mesében, amelyet rengeteg gyerek néz. A felnőtt nézők egyike arra kérte a csatornát, hogy távolítsák el a felületről, amely azóta meg is történt.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet